Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal badjak
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Kook:
45
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
mason jars
Ingrediënten
▢
10
rode pepers, gesnipperd
▢
200
gram
uien, gesnipperd
▢
3
tenen
knoflook, gesnipperd
▢
12
kemirienoten of 6 tl kemiriepasta
▢
1
tl
laos
▢
125
ml
tamarinde pasta
▢
1
tl
taotjo
▢
3
tl
gula djawa of bruine suiker
▢
2
stengels
sereh, gekneusd
▢
1/8
blok
santen
▢
2
el
olie
▢
zout, optioneel
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Maak een pasta van de pepers, ui, knoflook en kemirinoten. Voeg dan de taotjo, laos en de suiker toe Vermeng dit goed.
Verhit de olie in een wok en voeg daar het mengsel aan toe. Bakken tot de uien gaar en lichtbruin gekleurd zijn.
Voeg dan de tamarinde, citroengras, santen en eventueel zout toe.
Laat het geheel zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt. Waneer de olie boven komt drijven verwijder je de sereh en laat de sambal afkoelen.
Notities
Schep de sambal in
gesteriliseerde
potten.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!