Sambal badjak

sambal

Sambal badjak

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 mason jars

Ingrediënten
 

  • 10 rode pepers (gesnipperd)
  • 200 gr uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 12 kemirienoten (of 6 tl kemiripasta)
  • 1 tl laos
  • 125 ml tamarinde pasta
  • 1 tl trasi
  • 3 tl gula djawa (of bruine suiker)
  • 2 stengels sereh (gekneusd)
  • 1/8 blok santen
  • 2 el olie
  • zout (eventueel)

Aan de slag
 

  • Maak een pasta van de pepers, ui, knoflook en kemirinoten. Voeg dan de trasi, laos en de suiker toe Vermeng dit goed.
  • Verhit de olie in een wok en voeg daar het mengsel aan toe. Bakken tot de uien gaar en lichtbruin gekleurd zijn.
  • Voeg dan de tamarinde, citroengras, santen en eventueel zout toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt. Waneer de olie boven komt drijven verwijder je de sereh en laat de sambal afkoelen.

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *