Sambal badjak

sambal

Sambal badjak

Kook: 45 min
Totaal: 45 min
Porties: 2 mason jars
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Ingrediënten

  • 10 rode pepers gesnipperd
  • 200 gr uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook gesnipperd
  • 12 kemirienoten of 6 tl kemiripasta
  • 1 tl laos
  • 125 ml tamarinde pasta
  • 1 tl trasi
  • 3 tl gula djawa of bruine suiker
  • 2 stengels sereh gekneusd
  • 1/8 blok santen
  • 2 el olie
  • zout eventueel

Instructies

  • Maak een pasta van de pepers, ui, knoflook en kemirinoten. Voeg dan de trasi, laos en de suiker toe Vermeng dit goed.
  • Verhit de olie in een wok en voeg daar het mengsel aan toe. Bakken tot de uien gaar en lichtbruin gekleurd zijn.
  • Voeg dan de tamarinde, citroengras, santen en eventueel zout toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt. Waneer de olie boven komt drijven verwijder je de sereh en laat de sambal afkoelen.

Sylvia's tips

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review