Sambal badjak

sambal
sambal

Sambal badjak

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 mason jars

Ingrediënten

  • 10 rode pepers (gesnipperd)
  • 200 gr uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 12 kemirienoten (of 6 tl kemiripasta)
  • 1 tl laos
  • 125 ml tamarinde pasta
  • 1 tl trasi
  • 3 tl gula djawa (of bruine suiker)
  • 2 stengels sereh (gekneusd)
  • 1/8 blok santen
  • 2 el olie
  • zout (eventueel)

Instructies
 

  • Maak een pasta van de pepers, ui, knoflook en kemirinoten. Voeg dan de trasi, laos en de suiker toe Vermeng dit goed.
  • Verhit de olie in een wok en voeg daar het mengsel aan toe. Bakken tot de uien gaar en lichtbruin gekleurd zijn.
  • Voeg dan de tamarinde, citroengras, santen en eventueel zout toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt. Waneer de olie boven komt drijven verwijder je de sereh en laat de sambal afkoelen.

Sylvia’s tips

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info