Sambal badjak

sambal

Sambal badjak

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 mason jars

Ingrediënten
 

  • 10 rode pepers (gesnipperd)
  • 200 gr uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 12 kemirienoten (of 6 tl kemiripasta)
  • 1 tl laos
  • 125 ml tamarinde pasta
  • 1 tl trasi
  • 3 tl gula djawa (of bruine suiker)
  • 2 stengels sereh (gekneusd)
  • 1/8 blok santen
  • 2 el olie
  • zout (eventueel)

Aan de slag
 

  • Maak een pasta van de pepers, ui, knoflook en kemirinoten. Voeg dan de trasi, laos en de suiker toe Vermeng dit goed.
  • Verhit de olie in een wok en voeg daar het mengsel aan toe. Bakken tot de uien gaar en lichtbruin gekleurd zijn.
  • Voeg dan de tamarinde, citroengras, santen en eventueel zout toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt. Waneer de olie boven komt drijven verwijder je de sereh en laat de sambal afkoelen.

Notities

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb jij dit recept al eens gemaakt?Laat hieronder een bericht achter of tag #SilphyasKitchen op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *