Nasi kuning

Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is “nog steeds” een traditie om bij feestelijke gelegenheden nasi kuning of nasi gurih aan te bieden. Maar vandaag maken we het gewoon zomaar, omdat het kan en lekker is!

Timbaaltje

Om het een feestelijk tintje te geven, of gewoon omdat het leuk is: vul een kommetje met nasi kuning en stamp het flink aan, keer dit om op een bord en je hebt een prachtig rijstbuideltje.

Bereiding 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pandanrijst
  • 100-150 gram santen
  • 2,5 tl koenjit
  • 1 stengel sereh
  • 5-6 blaadjes djeroek peroet
  • 1 tl zout
  • 600 ml heet water

Zo maak je het

  • Was de rijst. Los de santen op in ca. 600 ml water.
  • Voeg hieraan de koenjit, sereh (licht gekneusd), djeroek peroet en zout toe.
  • Kook de rijst, op de manier die je gewend bent, in de santenoplossing.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review