Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is “nog steeds” een traditie om bij feestelijke gelegenheden nasi kuning of nasi gurih aan te bieden. Maar vandaag maken we het gewoon zomaar, omdat het kan en lekker is!
Timbaaltje
Om het een feestelijk tintje te geven, of gewoon omdat het leuk is: vul een kommetje met nasi kuning en stamp het flink aan, keer dit om op een bord en je hebt een prachtig rijstbuideltje.

Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst
Porties: 4 personen
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- 500 gr rijst pandan
- 100-150 gr santen
- 2,5 tl koenjit
- 1 stengel sereh
- 5-6 blaadjes djeroek peroet
- 1 tl zout
- 600 ml water heet
Instructies
- Ik vind rijst die je niet hoeft te wassen een stuk makkelijker, maar mocht je een andere soort hebben was de rijst dan eerst.
- Los de santen op in ca. 6 dl water.
- Voeg hieraan de koenjit, sereh (licht gekneusd), djeroek peroet en zout toe.
- Kook de rijst, op de manier die je gewend bent, in de santenoplossing.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!