Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is “nog steeds” een traditie om bij feestelijke gelegenheden nasi kuning of nasi gurih aan te bieden. Maar vandaag maken we het gewoon zomaar, omdat het kan en lekker is!

Timbaaltje

Om het een feestelijk tintje te geven, of gewoon omdat het leuk is: vul een kommetje met nasi kuning en stamp het flink aan, keer dit om op een bord en je hebt een prachtig rijstbuideltje.

nasi kuning

Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr rijst pandan
  • 100-150 gr santen
  • 2,5 tl koenjit
  • 1 stengel sereh
  • 5-6 blaadjes djeroek peroet
  • 1 tl zout
  • 600 ml water heet

Instructies

  • Ik vind rijst die je niet hoeft te wassen een stuk makkelijker, maar mocht je een andere soort hebben was de rijst dan eerst.
  • Los de santen op in ca. 6 dl water.
  • Voeg hieraan de koenjit, sereh (licht gekneusd), djeroek peroet en zout toe.
  • Kook de rijst, op de manier die je gewend bent, in de santenoplossing.


0Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *