bottenbouillon

Bottenbouillon

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Soepen & Sauzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 uur
Totale tijd: 12 uur 10 minuten
Porties: 1 liter (ruim)

Ingrediƫnten

  • 800 gr botten
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 el peperkorrels
  • flink wat tenen knoflook
  • 2 el (appel)azijn
  • water

Instructies

  • Leg de botten in de slowcooker.
  • Snijd de uien en wortels grof.
  • Doe alle ingrediĆ«nten bij de botten en voeg dan water toe totdat alles onder staat.
  • Zet de slowcooker ca. 2 uur op high en daarna minimaal 10 uur op low. Hoe langer het kan trekken, hoe smaakvoller het zal worden.
  • Schep na afloop alle grove stukken uit de pan en giet alles door een zeef in een andere pan.
  • Laat het volledig afkoelen alvorens het in de koelkast te zetten.

Notities

De laag vet op de bouillon kun je gebruiken om vlees of groenten in te bakken.
De bouillon is per portie in te vriezen.