Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige pizza met gehakt
Kook:
20
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
pizza
Ingrediënten
▢
1
pizzabodem
▢
3
ons
rundergehakt
▢
2
rode uien
▢
knoflookpoeder naar smaak
▢
1½
tl
pikante paprikapoeder
▢
½
pak
gepureerde tomaten
▢
1
flinke kneep Sriracha
▢
1½
el
Italiaanse kruiden
▢
1
puntpaprika
▢
geraspte mozzarella
▢
rucola of gemengde sla
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol de pizzabodem uit op een vel bakpapier en leg het geheel op een bakplaat.
Rul het gehakt en strooi er de knoflookpoeder en paprikapoeder overheen.
Snijd de uien in ragfijne ringen en bak ze mee met het gehakt.
Giet ondertussen de gepureerde tomaten in een kom, voeg de Sriracha en Italiaanse kruiden toe en roer goed door elkaar.
Snijd de puntpaprika in dunne ringen.
Besmeer de pizzabodem met de saus en verdeel het gehaktmengsel erover. Strooi de kaas erover.
Verdeel de paprika ringen over de pizza en plaats het geheel in de oven. Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar.
Beleg met de rucola of sla. Of serveer een salade apart erbij.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!