Pittige pizza met gehakt

pizza met gehakt

Soms heb je gewoon niet echt veel zin om in de keuken te staan en wil je een pizza. Natuurlijk kun je er eentje laten thuisbezorgen of afhalen, of een diepvriespizza eten, maar deze pittige pizza met gehakt is eigenlijk veel lekkerder. En nog snel klaar ook! In onderstaand recept maak ik gebruik van een kant-en-klare pizza bodem (op rol, moet nog worden afgebakken), maar je kunt ook de bodem zelf maken, dat is met dit recept een koud kunstje. De pizzabodem die ik gebruik is groot genoeg om er met zijn tweeën van te eten, maar als je een grote eter bent wil je misschien liever 1 pizza per persoon eten, verdubbel dan de ingrediënten.

De pizza was zo lekker dat ik helemaal vergeten was een foto te maken. Deze foto komt dus van Pixabay; vandaar de geraspte Parmezaanse kaas, de basilicum blaadjes en het ontbrekende gehakt. Maar hé, ik ben ook maar een mens 🙂

pizza met gehakt

Pittige pizza met gehakt

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 pizza

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem
  • 3 ons rundergehakt
  • 2 rode uien
  • knoflookpoeder (naar smaak)
  • tl pikante paprikapoeder
  • ½ pak gepureerde tomaten
  • 1 flinke kneep Sriracha
  • el Italiaanse kruiden
  • 1 puntpaprika
  • geraspte mozzarella (of andere kaas naar keuze)
  • rucola of gemengde sla

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol de pizzabodem uit op een vel bakpapier en leg het geheel op een bakplaat.
  • Rul het gehakt  en strooi er de knoflookpoeder en paprikapoeder overheen.
  • Snijd de uien in ragfijne ringen en bak ze mee met het gehakt.
  • Giet ondertussen de gepureerde tomaten in een kom, voeg de Sriracha en Italiaanse kruiden toe en roer goed door elkaar.
  • Snijd de puntpaprika in dunne ringen.
  • Besmeer de pizzabodem met de saus en verdeel het gehaktmengsel erover. Strooi de kaas erover.
  • Verdeel de paprika ringen over de pizza en plaats het geheel in de oven. Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar.
  • Beleg met de rucola of sla. Of serveer een salade apart erbij.
Hoofdgerecht
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info