Pittige pizza met gehakt

Pittige pizza met gehakt

Soms heb je gewoon niet echt veel zin om in de keuken te staan en wil je een pizza. Natuurlijk kun je er eentje laten thuisbezorgen of afhalen, of een diepvriespizza eten, maar deze pittige pizza met gehakt is eigenlijk veel lekkerder. En nog snel klaar ook! In onderstaand recept maak ik gebruik van een kant-en-klare pizza bodem (op rol, moet nog worden afgebakken), maar je kunt ook de bodem zelf maken, dat is met dit recept een koud kunstje. De pizzabodem die ik gebruik is groot genoeg om er met zijn tweeën van te eten, maar als je een grote eter bent wil je misschien liever 1 pizza per persoon eten, verdubbel dan de ingrediënten.

Pittige pizza met gehakt

18 november 2018
: 1 pizza
: 10 min
: 10 min
: 20 min
: Simpel

Door:

Ingrediënten
  • 1 pizzabodem
  • 3 ons rundergehakt
  • 2 rode uien
  • knoflookpoeder naar smaak
  • 1½ tl pikante paprikapoeder
  • ½ pak gepureerde tomaten
  • 1 flinke kneep Sriracha
  • 1½ el Italiaanse kruiden
  • 1 puntpaprika
  • Geraspte mozzarella of andere kaas naar keuze
  • Rucola of gemengde sla
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Stap 2 Rol de pizzabodem uit op een vel bakpapier en leg het geheel op een bakplaat.
  • Stap 3 Rul het gehakt  en strooi er de knoflookpoeder en paprikapoeder overheen.
  • Stap 4 Snijd de uien in ragfijne ringen en bak ze mee met het gehakt.
  • Stap 5 Giet ondertussen de gepureerde tomaten in een kom, voeg de Sriracha en Italiaanse kruiden toe en roer goed door elkaar.
  • Stap 6 Besmeer de pizzabodem met de saus en verdeel het gehaktmengsel erover.
  • Stap 7 Strooi de kaas erover en snijd de puntpaprika in dunne ringen. Schik ze op de pizza en plaats het geheel in de oven. Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar.
  • Stap 8 Beleg met de rucola of salade. Of geef het er apart bij als salade.

De pizza was zo lekker dat ik helemaal vergeten was een foto te maken. Deze foto komt dus van Pixabay; vandaar de geraspte Parmezaanse kaas, de basilicum blaadjes en het ontbrekende gehakt. Maar hé, ik ben ook maar een mens 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.