Pompoen muffins

Nu ik dus eindelijk weet hoe ik pumpkin pie spice maak is het hek van de dam! De Lidl had flespompoenen in de aanbieding voor 89 cent per stuk. Dat is dus spotgoedkoop! Ingeslagen en aan de slag. Eindelijk pompoen muffins gemaakt. En jongens, wat is dat ongeloveloos lekker! Geen suiker, geen andere toevoegingen, maar gewoon puur natuur. Ik wil meer.

Het is alleen een beetje jammer dat we hier geen pompoenpuree in blik hebben. Althans, niet zo makkelijk te verkrijgen. Op een of andere manier schijnt die puree ‘beter’ te zijn in baksels dan je zelfgemaakte puree. Hmz… weet jij hier meer van? Laat het me dan vooral weten in de comments hieronder.

Je kunt ook wat cacoapoeder of chocoladesnippers toevoegen aan het beslag voor een lekkere chocosmaak. Of wil je het liever zoeter hebben? Voeg dan wat honing toe. Maar nodig is het absoluut niet. Ze zijn zo al heerlijk.

pompoen muffins

Pompoen muffins

Prep: 10 min
Kook: 20 min
Totaal: 30 min
Porties: 7 stuks
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃.
  • Zeef het kokosmeel, de pompoenkruiden en het bakpoeder boven een kom. Schep daar de overige ingrediënten, behalve de noten, doorheen. Mix tot er een dik beslag ontstaat.
  • Vind je het iets te dik? Doe er dan een splash (plantaardige) melk bij.
  • Verdeel het beslag over een muffinvorm en strooi de gehakte noten er over.
  • Zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster en eet ze pas wanneer ze lauw of koud zijn. Dan zijn ze het lekkerst.

Sylvia’s tips

Liever wat zoeter? Giet wat honing door het beslag. Choco-liefhebber? Voeg wat cacao of chocholade (hagel of drops) toe.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 789 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail