Pompoen muffins die je doen verlangen naar meer

Nu ik dus eindelijk weet hoe ik pumpkin pie spice maak is het hek van de dam! De Lidl had flespompoenen in de aanbieding voor 89 cent per stuk. Dat is dus spotgoedkoop! Ingeslagen en aan de slag. Eindelijk pompoen muffins gemaakt. En jongens, wat is dat ongeloveloos lekker! Geen suiker, geen andere toevoegingen, maar gewoon puur natuur. Ik wil meer.

Het is alleen een beetje jammer dat we hier geen pompoenpuree in blik hebben. Althans, niet zo makkelijk te verkrijgen. Op een of andere manier schijnt die puree ‘beter’ te zijn in baksels dan je zelfgemaakte puree. Hmz… weet jij hier meer van? Laat het me dan vooral weten in de comments hieronder.

Je kunt ook wat cacoapoeder of chocoladesnippers toevoegen aan het beslag voor een lekkere chocosmaak. Of wil je het liever zoeter hebben? Voeg dan wat honing toe. Maar nodig is het absoluut niet. Ze zijn zo al heerlijk.

pompoen muffins

Pompoen muffins

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 7 stuks

Ingrediënten
 

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃.
  • Zeef het kokosmeel, de pompoenkruiden en het bakpoeder boven een kom. Schep daar de overige ingrediënten, behalve de noten, doorheen. Mix tot er een dik beslag ontstaat.
  • Vind je het iets te dik? Doe er dan een splash (plantaardige) melk bij.
  • Verdeel het beslag over een muffinvorm en strooi de gehakte noten er over.
  • Zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster en eet ze pas wanneer ze lauw of koud zijn. Dan zijn ze het lekkerst.

Liever wat zoeter? Giet wat honing door het beslag. Choco-liefhebber? Voeg wat cacao of chocholade (hagel of drops) toe.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!