Tomaten-vleessaus

Deze tomaten-vleessaus is heerlijk bij pasta of op de pizza. De saus heeft een rijke, volle smaak door het ontbijtspek.

Suggesties om de saus bij te serveren

tomaten-vleessaus

Tomaten-vleessaus

Prep: 10 min
Kook: 30 min
Totaal: 40 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijke pastasaus die je ook kunt gebruiken als pizzasaus.

Ingrediënten

  • 2 braadworsten
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • peper en zeezout
  • olijfolie
  • witte wijn

Instructies

  • Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek. Trek ondertussen het velletje van de worsten en knijp met je vingers kleine stukjes er van af. Bak dit mee met het spek.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Voeg toe aan het vlees wanneer dat rondom gekleurd is.
  • Pers de tenen knoflook er boven en leg de tak rozemarijn in zijn geheel erbij.
  • Giet het blik tomatenstukjes erbij en bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en een beetje zeezout. Laat het geheel lekker pruttelen op laag vuur. Giet er na ongeveer een kwartier een plens witte wijn bij, doe de deksel terug en laat nog 15 minuten pruttelen.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Nederlands
Bonen in tomatensaus, Pastasaus, Vleessaus
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!

Foto: Pixabay
Wijkt af van de werkelijke saus, want was zelf weer eens vergeten een foto te maken.

close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

4 gedachten over “Tomaten-vleessaus”

Plaats een reactie

Review