Tomaten-vleessaus: lekker bij de pasta of op de pizza

Dit is een heerlijke saus met een volle smaak. Geschikt voor iedere pasta, maar misstaat ook zeker niet op de pizzabodem. Maar ook heerlijk bij deze zelfgemaakte gnocchi natuurlijk.

tomaten-vleessaus

Tomaten-vleessaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Soepen & Sauzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 2 braadworsten
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • peper en zeezout
  • olijfolie
  • witte wijn

Aan de slag
 

  • Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek. Trek ondertussen het velletje van de worsten en knijp met je vingers kleine stukjes er van af. Bak dit mee met het spek.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Voeg toe aan het vlees wanneer dat rondom gekleurd is.
  • Pers de tenen knoflook er boven en leg de tak rozemarijn in zijn geheel erbij.
  • Giet het blik tomatenstukjes erbij en bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en een beetje zeezout. Laat het geheel lekker pruttelen op laag vuur. Giet er na ongeveer een kwartier een plens witte wijn bij, doe de deksel terug en laat nog 15 minuten pruttelen.
Heb jij dit recept al eens gemaakt?Laat hieronder een bericht achter of tag #SilphyasKitchen op Instagram!

 

Foto: Pixabay
Wijkt af van de werkelijke saus, want was zelf weer eens vergeten een foto te maken…

4 thoughts on “Tomaten-vleessaus: lekker bij de pasta of op de pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *