Tomaten-vleessaus

Deze tomaten-vleessaus is heerlijk bij pasta of op de pizza. De saus heeft een rijke, volle smaak door het ontbijtspek.

Suggesties om de saus bij te serveren

tomaten-vleessaus

Tomaten-vleessaus

Een heerlijke pastasaus die je ook kunt gebruiken als pizzasaus.
Kook: 40 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 2 braadworsten
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • witte wijn

Instructies

  • Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek. Trek ondertussen het velletje van de worsten en knijp met je vingers kleine stukjes er van af. Bak dit mee met het spek.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Voeg toe aan het vlees wanneer dat rondom gekleurd is.
  • Pers de tenen knoflook er boven en leg de tak rozemarijn in zijn geheel erbij.
  • Giet het blik tomatenstukjes erbij en bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en een beetje zeezout. Laat het geheel lekker pruttelen op laag vuur. Giet er na ongeveer een kwartier een plens witte wijn bij, doe de deksel terug en laat nog 15 minuten pruttelen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Foto: Pixabay
Wijkt af van de werkelijke saus, want was zelf weer eens vergeten een foto te maken.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

4 gedachten over “Tomaten-vleessaus”

Plaats een reactie