Deze tomaten-vleessaus is heerlijk bij pasta of op de pizza. De saus heeft een rijke, volle smaak door het ontbijtspek.
Suggesties om de saus bij te serveren

Tomaten-vleessaus
Porties: 2 personen
Afdrukken
Pin
Een heerlijke pastasaus die je ook kunt gebruiken als pizzasaus.
Ingrediënten
- 2 braadworsten
- 6 plakjes ontbijtspek
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 blik tomatenstukjes
- 2 tenen knoflook
- 1 tak rozemarijn
- peper en zeezout
- olijfolie
- witte wijn
Instructies
- Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek. Trek ondertussen het velletje van de worsten en knijp met je vingers kleine stukjes er van af. Bak dit mee met het spek.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Voeg toe aan het vlees wanneer dat rondom gekleurd is.
- Pers de tenen knoflook er boven en leg de tak rozemarijn in zijn geheel erbij.
- Giet het blik tomatenstukjes erbij en bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en een beetje zeezout. Laat het geheel lekker pruttelen op laag vuur. Giet er na ongeveer een kwartier een plens witte wijn bij, doe de deksel terug en laat nog 15 minuten pruttelen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Foto: Pixabay
Wijkt af van de werkelijke saus, want was zelf weer eens vergeten een foto te maken.
Hi Syl!
Ik ga dit weekend zowel de gnocchi als de saus maken! Lijkt me heerlijk!
Hi Suus, ik ben benieuwd wat je er van vindt. Bij ons thuis is het een blijvertje in ieder geval! Ti
En toen brak mijn telefoon af ? Ti
En weer 🙁 Tip: als het deeg nog te nat is doe er wat bloem bij.