Pizza zelf maken, zelfs de bodem

Je kent het wel: het is weekend en je hebt eigenlijk geen zin om te koken, maar wel trek in wat lekkers! Je kunt dan een pizza halen bij de supermarkt of een pizza bestellen bij één van de vele pizzabezorgers die ons land rijk is. Maar waarom zou je dat doen als je zelf een overheerlijke pizza kunt maken?!

pizza

Pizza con carne

Kook: 30 minuten
Rusttijd: 1 uur
Porties (aanpasbaar):1 flinke plaatpizza

Ingrediënten

Pizzabodem

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 3 el olijfolie
  • 300 ml water

Garnering

  • 1 pak passata
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 3 el plantaardige mozarella, geraspt
  • 1 ui
  • 175 gram rulstukjes
  • 75 gram champignons
  • 3 tenen knoflook
  • sriracha, naar smaak

Instructies

Pizzabodem

  • Meng de bloem met het gist, zout en oregano.
  • Voeg dan olijfolie en water toe en kneed dit tot een samenhangend geheel.
  • Kneed dit deeg 10 minuten en vorm er dan een bal van. Dek het af met een vochtige theedoek en laat het een uur rusten.
  • Verwarm de oven tot 220°C.
  • Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op. Rol het deeg uit tot een grote lap en leg het op de bakplaat.

Garnering

  • Mix de passata met de Italiaanse kruiden en besmeer de bodem hiermee. Verdeel er nu achtereenvolgens de mozarella, sriracha, rulstukjes, ui, champignons en knoflook over.
  • Schuif de pizza nu voor 20 minuten in de oven. Blijf in de gaten houden, want iedere oven reageert anders.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Afbeelding grote foto: Pixabay

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie