Pizza zelf maken, zelfs de bodem

Je kent het wel: het is weekend en je hebt eigenlijk geen zin om te koken, maar wel trek in wat lekkers! Je kunt dan een pizza halen bij de supermarkt of een pizza bestellen bij één van de vele pizzabezorgers die ons land rijk is. Maar waarom zou je dat doen als je zelf een overheerlijke pizza kunt maken?!

Variatie met toppings

In dit recept gebruik ik veel vlees: gehakt, spekreepjes en ham. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vegetarische pizza te maken. Of met zeevruchten. Of met fruit. Bedenk welke pizza je normaal gesproken in de winkel kocht of liet bezorgen, en maak dat na. Geen conserveermiddelen, verse ingrediënten, precies dat wat jij lekker vindt in de hoeveel heid die jij lekker vindt.

Een pizzabodem is zo gemaakt

Het lijkt veel werk, maar het is eigenlijk allemaal zo klaar. De bodem heb je in 15 minuten klaar. Terwijl het deeg ligt te rusten, snijd jij de ingrediënten fijn of klein of in ringen en maak je de basis vast in orde. De tijden die hieronder in de tabel worden aangegeven, zijn dan ook niet helemaal reëel.

pizza

Pizza con carne

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Porties: 1 flinke plaatpizza

Ingrediënten
 

Pizzabodem

  • 500 gr bloem
  • 7 gr gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano (meer kan natuurlijk ook)
  • 3 el olijfolie
  • 300 ml water

Topping

  • 1 pak passata
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 ui
  • 200 gr rundergehakt
  • 125 gr spek
  • 125 gr hamreepjes
  • 75 gr champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr kaas (geraspt)
  • cherrytomaatjes

Aan de slag
 

Pizzabodem

  • Meng de bloem met het gist, zout en oregano.
  • Voeg dan olijfolie en water toe en kneed dit tot een samenhangend geheel.
  • Kneed dit deeg 10 minuten en vorm er dan een bal van. Dek het af met een vochtige theedoek en laat het een uur rusten.
  • Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op. Rol het deeg uit tot een grote lap en leg het op de bakplaat.

Topping

  • Verwarm de oven tot 220°C.
  • Bak het gehakt rul en bak de spekjes uit. Beiden niet te ver door, want het gaat de oven nog in tenslotte.
  • Mix de passata met de Italiaanse kruiden en besmeer de bodem hiermee.
  • Snijd de mozzarella in plakken, de ui in flinterdunnen ringen en de champignons in dunne plakjes. Leg dit allemaal op de bodem.
  • Voeg nu gehakt, spek en ham toe. Knijp de knoflook er boven uit. Snijd een aantal kerstomaatjes door de helft en/of in vieren en strooi die over de pizza. Strooi de geraspte kaas er over.
  • De pizza kan nu in de oven. Zeker 20 minuten. Maar aangezien iedere oven verschillend is: blijf het in de gaten houden.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *