Boerenappeltaart

boerenappeltaart

Boerenappeltaart is net even wat sneller te maken dan gewone ouderwetse appeltaart. Het luistert allemaal niet zo nauw in dit geval. Nederlanders en appeltaart lijken bij elkaar te horen. Al in het allereerste gedrukte kookboek kwam al een appeltaartrecept voor. We hebben het over het jaar 1514!

Verschillende soorten appeltaart

Zoveel mensen, zoveel wensen. En dat geldt ook voor appeltaart: er zijn talloze recepten in omloop: met deeg, met cakebeslag, met bladerdeeg. Al dan niet met slagroom. Al dan niet met amandelspijs. Ga zo maar door… verwar het in ieder geval maar niet met de Engelse apple pie of de Franse tarte aux pommes. Alhoewel ik die laatste dan ook wel weer overheerlijk vind.

Hoe serveer je appeltaart

Gewoon een lekkere punt appeltaart bij de koffie of thee kan natuurlijk altijd. Maar het is ook heerlijk om warm appelgebak met kaneelijs na het diner te eten. Probeer ook eens deze versie: ontbijt appeltaart.

Boerenappeltaart

Boerenappeltaart

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 80 gr suiker
  • 2 eieren

Vulling

  • 2 appels
  • 1 handvol hazelnoten
  • 1 handvol amandelen
  • 1 el kaneel
  • 1 el suiker
  • 1 banaan (flink rijp)
  • amandelschaafsel

Instructies
 

Deeg

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet een vorm in met wat boter.
  • Vorm van de ingrediënten een soepel deeg en rol het uit tot een grote lap. Leg het deeg in de vorm (in mijn geval een brioche vorm).

Vulling

  • Rooster de hazelnoten en de amandelen in een droge koekenpan. Let wel op dat ze niet te hard gaan.
  • Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in grove stukken. Bestrooi met suiker en kaneel. Schep de hazelnoten en amandelen erdoor, al dan niet grof gehakt
  • Prak de banaan en leg die op de bodem. Schep hier de appelvulling boven op.
    Boerenappeltaart
  • Vouw het deeg dicht en strooi er wat amandelschaafsel overheen. Zet de boerenappeltaart ongeveer 60 minuten in de oven.
Tussendoortje
Nederlands
Appeltaart, Appeltaart recept, Boerenappeltaart
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info