Vanmorgen kwam ik mijn collega tegen bij de kopieermachine en ze was in opperbeste stemming. Ze was bezig een recept met hot curry, kip en mango te scannen, want ze had nu toch wel iets zo ontzettend lekkers gegeten, dat moest ze delen! Nou, ik was zeer benieuwd en besloot om maar gelijk vanavond te gaan maken. Ze had niets te veel gezegd: het is nu al mijn favoriet!

Hot curry kip met mangosalade
Porties: 2 personen
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
Hot curry kip
- 2 kipfilets
- 1 el olijfolie
- 2 tl hot curry poeder
- zout
Dressing
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el mango chutney
- ½ limoen sap en rasp
- 1 tl hot curry poeder
Salade
- 2 little gem of 1 ijsbergsla
- 1 mango
- ½ rode ui
- 1 el sesamzaadjes geroosterd
Instructies
Hot curry kip
- Verwarm de oven tot 200℃.
- Snijd de kipfilets in acht grote stukken.
- Neem een ovenschaal en doe daar de kip, olijfolie, beetje zout en currypoeder in. Schep alles heel goed door elkaar.
- Zet de schaal 20 minuten in de oven. Daarna uit de oven halen en een beetje af laten koelen.
Dressing
- Maak ondertussen de dressing van de Griekse yoghurt, mango chutney en het sap en rasp van een halve limoen. Schep er 1 tl hot curry poeder bij en roer flink.
- Mocht het nog wat te dik zijn voeg dan gewoon wat water toe.
Salade
- Drapeer de bladeren van de sla in een grote schaal.
- Snijd de stukken kip in reepjes, de rode ui in zeer dunne ringen en de mango in kleine stukjes en leg dit op de sla.
- Tot slot de sesamzaadjes roosteren in een droge koekenpan. Strooi dit over de salade.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!