Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood

Pasta met prei

Vandaag niet zo heel veel zin om moeilijk te doen in de keuken, maar wil eigenlijk wel graag lekker eten. En natuurlijk wat restjes opmaken! Ik heb nog pasta, prei en wat andere dingetjes, daar moest vast wat van te maken zijn. Dus even een google op “pasta met prei” en ik zag de naam Jamie Oliver voorbijkomen. 

Happy meal

Happy word je wel van dit meal, maar het is niet echt een 15 minute meal te noemen. Je hebt hier wel iets meer tijd voor nodig.

Pasta met prei

Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 2-3 stengels prei
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 4 tenen knoflook
  • ½ glas witte wijn
  • 300 ml bouillon (van 1 blokje)
  • 100 gr pancetta ((ongeveer))
  • 1 snee oud brood
  • 1 handje porcini ((gedroogd eekhoorntjesbrood))
  • 300 gr pasta
  • 75 gr Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olie en boter in.
  • Als de boter gesmolten is prei toevoegen, samen met twee in plakjes gesneden tenen knoflook. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de witte wijn toe. Even roeren en dan water toevoegen. Dek alles af met de pancetta.
  • Maal ondertussen in de keukenmachine de porcini, een snee oud brood en twee tenen knoflook. Eventueel kun je hier kruiden aan toevoegen, bijvoorbeeld rozemarijn. Bak dit mengsel in een droge koekenpan.
  • Na ongeveer 20 minuten kook je de pasta volgens verpakking.
  • Haal de pancetta van de prei af, snijd dit in stukjes en doe het terug bij de prei.
  • Giet de pasta af en doe het door de prei. Strooi er wat van het gebakken brood/porcini-mengsel over heen en rasp een lekker stuk parmezaanse kaas erover.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.

PS. Het lijkt misschien wat flauw van smaak als je dit zo leest, maar echt, het is heerlijk!De pancetta en eekhoorntjesbrood hebben al zo veel smaak van zichzelf dat je er beslist niet veel aan toe moet voegen of veranderen.

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info