Frambozenpap met Turkse yoghurt

Op een druilerige dag is het heerlijk om de ochtend te starten met een snelle warme pap. Deze frambozenpap met Turkse yoghurt is lekker fris, zuur, warm en zoet tegelijk.

Strooi er eventueel wat lijnzaad over. Goed voor de darmen! En mocht je de smaak te pakken hebben na het eten van deze heerlijke frambozenpap, probeer dan ook eens deze pap met appelcompote. Bijna een appeltaartje op zich ūüôā

frambozenpap

Frambozenpap met Turkse yoghurt

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Ontbijt
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingredi√ęnten

  • 100 gr havervlokken
  • 500 ml plantaardige melk naar keuze
  • 1 handvol diepvries frambozen
  • snuf zeezout
  • 2 el Turkse yoghurt volle eetlepels!
  • honing optioneel

Instructies

  • Doe de frambozen, melk en havervlokken in een pan en strooi er wat zeezout over.
  • Leg de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Zet daarna het gas laag.
  • Laat het een kwartiertje pruttelen en roer af en toe door, zodat de pap niet aanbrandt.
  • Serveer met een klodder dikke Turkse yoghurt en doe er eventueel een kneepje honing over.

Notities

Sla de honing over en neem gecertificeerde glutenvrije havervlokken en je ontbijt is vegan én glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *