Pap met appelcompote: ik lust er wel pap van

Pap met appelcompote: ik lust er wel pap van

Een gezond begin van de dag. Het gezegde luidt “ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een pauper”. Nou, ik kan je verzekeren dat je na dit ontbijt de eerste uren niet aan lunch moet denken! Althans, wij niet. Wij zaten propvol. Maar wat was deze pap met appelcompote lekker zeg!

Pap met appelcompote

28 augustus 2018
: 2 personen
: 5 min
: 15 min
: 20 min
: Supersimpel

Een lekker stevig ontbijt!

Door:

Ingrediënten
  • Voor de appelcompote
  • 1 appel
  • handje (diepvries)frambozen
  • ¼ tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el water
  • Voor de pap
  • 360 ml wortelsap
  • 240 ml (plantaardige) melk of water
  • 60 gram tarwevlokken
  • 60 gram havervlokken
  • snuf (zee)zout
Instructies
  • Stap 1 Snijd de appel in stukjes en leg ze in een steelpan.
  • Stap 2 Voeg de overige ingrediënten toe en roer even door.
  • Stap 3 Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag.
  • Stap 4 Roer af en toe en laat het pruttelen totdat de appel zacht is en het meeste vocht verdampt.
  • Stap 5 Doe ondertussen de ingrediënten voor de pap in een pan en breng dit aan de kook.
  • Stap 6 Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het nog een minuut of 15 pruttelen. Blijf wel af en toe roeren zodat de pap niet aanbrandt.

Je kunt eventueel wat honing toevoegen, maar het is allemaal al zoet van zichzelf en dus absoluut niet nodig. Wij deden er een schepje gebroken lijnzaad over, goed voor de darmen.

Wortelsap en vanille extract

Je kunt vanille extract uit de supermarkt halen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Kijk hier maar eens hoe simpel het is. En ook wortelsap is snel zelf te maken als je een groente centrifuge hebt. Maar een lekkere biologische wortelsap uit de winkel is natuurlijk ook een optie. En als je niet van wortelen houdt dan neem je gewoon wat extra (plantaardige) melk. Niemand die het je kwalijk neemt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.