Kladdkaka: een overheerlijke supersnelle Zweedse chocotaart

Kladdkaka: een overheerlijke supersnelle Zweedse chocotaart

Zoals je eerder hebt kunnen lezen ben ik verliefd op Zweden geworden. En natuurlijk hoort daar ook FiKa bij. En geloof me als ik zeg dat deze kladdkaka om te smullen is. En bovendien ook nog eens makkelijk te maken. Ik weet bijna zeker dat je alle ingrediënten hiervoor wel in huis hebt; dus lees gauw verder.

Kladdkaka

16 augustus 2018
: 12 personen
: 10 min
: 40 min
: Simpel

Fika!

Door:

Ingrediënten
  • 100 gram gesmolten boter
  • 250 gram suiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven tot 175°C.
  • Stap 2 Breek de eieren in een beslagkom en roer met een vork de gesmolten boter er doorheen.
  • Stap 3 Voeg de overige ingredienten toe. Kort roeren met een vork.
  • Stap 4 Giet het mengsel in een beboterde springvorm.
  • Stap 5 Zet de springvorm 30 minuten in het onderste deel van de oven.
  • Stap 6 De taart is klaar wanneer de bovenkant een beetje hard is en de binnenkant nog een lekker klef.

Lekker met wat ijs en slagroom, maar ook met rode vruchten. Wat te denken van een lading frambozen en een klein beetje kokosroom? Mmmm ik krijg alweer trek! En als je het echt helemaal af wilt maken, dan besmeer je de taart gewoon met een heerlijke lading ganache!

Dan mag je nu hard hollen richting de keuken en deze overheerlijke kladdkaka gaan maken 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.