Kladdkaka: een overheerlijke supersnelle Zweedse chocotaart

Als je vaker bij Silphya’s Kitchen komt weet je dat ik dol ben Op Zweden. Eigenlijk ben ik verliefd op Zweden geworden. En natuurlijk hoort daar ook FiKa bij. En geloof me als ik zeg dat deze kladdkaka om te smullen is. En bovendien ook nog eens makkelijk te maken. Ik weet bijna zeker dat je alle ingrediënten hiervoor wel in huis hebt; dus lees gauw verder.

Iets erbij?

Lekker met wat ijs en slagroom, maar ook met rode vruchten. Wat te denken van een lading frambozen en een klein beetje kokosroom? Mmmm ik krijg alweer trek! En als je het echt helemaal af wilt maken, dan besmeer je de taart gewoon met een heerlijke lading ganache!

Dan mag je nu hard hollen richting de keuken om deze overheerlijke kladdkaka te maken.

Kladdkaka

Kladdkaka

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 12 personen

Ingrediënten
 

  • 100 gr boter (gesmolten)
  • 250 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 30 gr cacaopoeder
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven tot 175°C.
  • Breek de eieren in een beslagkom en roer met een vork de gesmolten boter er doorheen.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer even kort met een vork.
  • Giet het mengsel in een beboterde springvorm. Zet de springvorm 30 minuten in het onderste deel van de oven.
  • De taart is klaar wanneer de bovenkant een beetje hard is en de binnenkant nog een lekker klef.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *