Soep van de dag: een lekkere gezonde Oosterse bamboesoep

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soepmens, maar hé sommige dingen lijken zo lekker dat je ze gewoon wél wil eten! En deze bamboesoep is zo’n soepje waar ik best warm van wordt. De bamboesoep gevonden in de Soepbijbel. Nee, niet het boek wat je wellicht al kent, maar een app. Helaas voor de niet-iPhone-bezitters: de app is alleen beschikbaar in de App Store.

Soepbijbel app

Deze app vind ik erg prettig in gebruik en geeft per dag een nieuwe soep door. Voor het geval je geen keuze kunt maken. Het uiterlijk vind ik wat simpel ogen, maar daarmee is het wel gelijk overzichtelijk en duidelijk allemaal. De recepten komen van de “soepboeren” Bert en Leo.

De twee vrienden zijn beiden gepassioneerd door soepen. Hou je dus van een heerlijk warme, zelfgemaakte soep, maar heb je even geen inspiratie? Geen nood, Bert & Leo vertellen graag in klare keukentaal hoe ook jij een lekker soepgerecht kan bereiden.

Wil je ook genieten van de “Soep van de Dag”? Download dan de Soepbijbel-app in de App Store.

En mocht je geen iPhone bezitten maar wel behoefte hebben aan een soepbijbel, dan kun je die gewoon bestellen bij o.a. Bol.com.

Bamboesoep

Bamboesoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Soepen & Sauzen
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr shii-takes
  • 1 blikje bamboescheuten ca. 250 gram
  • 100 gr taugé
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 3 el chilisaus
  • 2 el maïzena misschien ietsje meer
  • 1 ei
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • liter water

Instructies

  • Maak de shii-takes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in zeer dunne reepjes.
  • Breng anderhalve liter water aan de kook met de bouiillonblokjes, shii-takes, bamboescheuten en sojasaus. Laat dit even doorkoken.
  • Voeg dan de wijnazijn en chilisaus toe en breng op smaak met peper en zout. Doe nu de taugé erbij.
  • Leng de maïzena aan met een klein beetje water en voeg al roerend aan de soep toe, tot de soep bindt.
  • Klop dan het ei los en schenk het al roerend in de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *