Pan pizza

Lekker thuis zijn en niets te doen hebben. Dan ga je toch heerlijk naar 24Kitchen kijken? Ik wel in ieder geval. Ben nog steeds dol op Jamie Oliver, Annabel Langbein, Nigella en Donnay Hay. Al heb ik ze allemaal al 100 keer voorbij zien komen. En op de een of andere manier lijk je dan toch nog weer nieuwe dingen tegen te komen: deze pizza bijvoorbeeld.

Ovenbestendige pan

Je neemt een ovenbestendige pan, begint daar je gerecht in en zet het in de oven. Dan heb je mooi weer een kwartiertje tijd. Om een nieuw recept uit te zoeken, de kippen te voeren of nog even lekker naar Donna Hay te kijken.

De pizza sneed ik in vier delen en erbij gaf ik een salade met flink citroensap en goede olijfolie. We hadden laat geluncht dus dat was wel voldoen. Maar je kunt er natuurlijk ook nog vlees bij serveren. Wat dacht je van een kipfilet die is ingesneden en ingesmeerd met pesto. En dan in die inkepingen een beetje zongedroogde tomaat en/of mozzarella. Ik zeg: doe maar!

Pizza

Panpizza

Prep: 10 min
Kook: 20 min
Totaal: 30 min
Porties: 1 pizza
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Je kunt deze pizza ook heerlijk eten als bijgerecht: dan eet je met zijn vieren van 1 pizza en doe je er een lekkere tomatensalade en een cordon bleu bij ofzo. Puur genieten!,

Ingrediënten

Pizza

  • 2,5 cup bloem
  • 1 cup water
  • kruiden gedroogd (eventueel)
  • beleg naar keuze

Saus voor de bodem

  • 1 cup passata
  • 1 el Italiaanse kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op volle sterkte!
  • Mix bloem, water en gedroogde kruiden met behulp van de keukenmachine/mixer/blender.
  • Zodra zich een bal vormt ben je klaar.
  • Haal het eruit en kneed nog even goed door met de hand.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap.
  • Ondertussen zet je een ovenbestendige pan op hoog vuur, met een flinke scheut olie.
  • Wanneer de pan goed heet is leg je het deeg in de pan. Zodra de pizza aan de onderkant gaar lijkt te worden kun je verder met het beleggen van de pizza.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Mix de Italiaanse kruiden en passata en besmeer de pizza hier rijkelijk mee.
  • Beleg nu naar keuze (in mijn geval buffelmozzarella, gehakt (van tevoren rul gebakken), knoflook, ontbijtspek en uienringen.
  • De pizza is klaar zodra de kaas is gesmolten en alles er lekker gaar en knapperig uit ziet.

Sylvia’s tips

Gemiddeld zal de pizza tien minuten in de pan en 10 minuten in de oven liggen. Dit verschilt natuurlijk per gasfornuis, dus hou het even in de gaten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review