Sambal goreng telor

Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. verse rode pepers, sjalotten i.p.v. uien, meer of minder knoflook etc. Je zult uiteindelijk zelf moeten bepalen wat je lekker vindt.

Rijsttafel?

Een heerlijk bijgerechtje dat eigenlijk niet mag ontbreken bij de rijsttafel, of gewoon zomaar, omdat het lekker is! En ook nog eens snel klaar eigenlijk. En jawel, zowel koud als warm is het prima te eten. Alhoewel ik lauwwarm persoonlijk het lekkerst vind.

Je kunt de eieren hardgekookt (en gehalveerd) of als omeletreepjes toevoegen.

Eieren

Sambal goreng telor

Kook: 25 minuten
Porties (aanpasbaar):8 personen

Ingrediënten

  • 4 rode pepers
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kemirienoten
  • scheutje ketjap
  • 1 duimpje gember
  • ½ duim laos
  • 2 bladeren salam
  • ½ tl trassi
  • 1,5 dl santen
  • 1 tl gula djawa of bruine suiker
  • 4 eieren

Instructies

Boemboe

  • Snijd de pepers, laos, knoflook en uien klein. Maak met behulp van een vijzel of staafmixer hier een prutje van.
  • Gebruik een fijne rasp om de gember en kemirienoten te raspen en voeg toe.
  • Doe wat olie in een pan en fruit het mengsel hierin.
  • Voeg de salambladeren, gula djawa, trassi en de santen toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen.

Omeletreepjes

  • Bak heel dunne omeletjes en laat ze afkoelen. Rol ze dan op en snijd ze in zeer dunne reepjes. Voeg toe aan de boemboe.

Gekookte eieren

  • Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel en halveer ze, voeg toe aan de boemboe.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept
 

Bekijk ook eens dit filmpje wat ik op YouTube vond:

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

2 gedachten over “Sambal goreng telor”

Plaats een reactie