Naan (Indiaas platbrood)

Bij een beetje Indiase maaltijd hoort een lekker stuk naan. Deze kun je vrij eenvoudig zelf maken. Ik leg je uit hoe.

Naan

Naan kocht ik altijd in de supermarkt. En dan eigenlijk altijd de koriander-knoflook variant. Nu ik weet hoe simpel het is om zelf naan te maken, zal ik niet zo gauw meer naar de supermarkt gaan. En ik denk zomaar dat jij het voortaan ook zelf gaat maken.

Voeg een beetje “jij” toe

Als je het zelf maakt kun je er ook je eigen draai aan geven. Dol op knoflook? Wees er dan vooral niet te zuinig mee. Wat minderen met zout of juist helemaal geen zout? Ook geen probleem. Het is jouw naan!

Peshwari naan

Dit is echt mijn lievelingsnaan. Het is een zoet brood wat uitermate geschikt is om te eten bij hete gerechten. In plaats van de kruiden in het recept beschreven, gebruik je deze ingrediënten:

  • 1 cup kokos geraspt
  • ½ cup pistachenootjes gepeld
  • ½ cup amandelen
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl anijszaad of venkelzaad

Rooster de amandelen, pitsachenootjes en anijs- of venkelzaad. Hak daarna alles heel fijn. Wanneer je nu het naandeeg uitrolt besmeer je de helft met wat gesmolten boter en legt hier wat van het notenmengsel op. Daarna vouw je de andere helft erover en besmeer je dat ook met een beetje gesmolten boter. De rest werkt het zelfde.

Naan

Naan (Indiaas platbrood)

2 van 1 stem
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 naan

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 220 ml yoghurt
  • peper en zout
  • komijnzaad
  • korianderzaad
  • gerookt paprikapoeder
  • olie

Instructies
 

  • Ik deed alle ingrediënten in de KitchenAid, maar natuurlijk kan het ook met de hand! Kneed alles tot een soepel deeg.
  • Als het wat droog aanvoelt doe je er een beetje yoghurt of water bij, indien te nat dan natuurlijk nog wat meel toevoegen.
  • Verdeel de bal in vier gelijke stukken en rol het met behulp van een deegroller uit tot lapjes van ca. 1 cm dik. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met de hand doen.
  • Bestrijk de deeglappen met wat olie.
  • Bak ze in de grillpan tot ze gaar en bruin zijn.

Sylvia’s tips

Lekker met raita!
Bijgerecht
Indiaas
Indiaas platbrood, Naan, Naan recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.

FOTO: PIXABAY

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info