Naan (Indiaas platbrood)

Naan kocht ik altijd in de supermarkt. En dan eigenlijk altijd de koriander-knoflook variant. Nu ik weet hoe simpel het is om zelf naan te maken, zal ik niet zo gauw meer naar de supermarkt gaan. En ik denk zomaar dat jij het voortaan ook zelf gaat maken.

Voeg een beetje “jij” toe

Als je het zelf maakt kun je er ook je eigen draai aan geven. Dol op knoflook? Wees er dan vooral niet te zuinig mee. Wat minderen met zout of juist helemaal geen zout? Ook geen probleem. Het is jouw naan!

Peshwari naan

Dit is echt mijn lievelingsnaan. Het is een zoet brood wat uitermate geschikt is om te eten bij hete gerechten. In plaats van de kruiden in het recept beschreven, gebruik je deze ingrediënten:

  • 1 cup kokos geraspt
  • ½ cup pistachenootjes gepeld
  • ½ cup amandelen
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl anijszaad of venkelzaad

Rooster de amandelen, pitsachenootjes en anijs- of venkelzaad. Hak daarna alles heel fijn. Wanneer je nu het naandeeg uitrolt besmeer je de helft met wat gesmolten boter en legt hier wat van het notenmengsel op. Daarna vouw je de andere helft erover en besmeer je dat ook met een beetje gesmolten boter. De rest werkt het zelfde.

Waardering

Bereidingstijd 15 minuten
4 naan

Materiaal

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 220 ml yoghurt
  • peper en zout
  • komijnzaad
  • korianderzaad
  • gerookt paprikapoeder
  • olie

Zo maak je het

  • Ik deed alle ingrediënten in de KitchenAid, maar natuurlijk kan het ook met de hand! Kneed alles tot een soepel deeg.
  • Als het wat droog aanvoelt doe je er een beetje yoghurt of water bij, indien te nat dan natuurlijk nog wat meel toevoegen.
  • Verdeel de bal in vier gelijke stukken en rol het met behulp van een deegroller uit tot lapjes van ca. 1 cm dik. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met de hand doen.
  • Bestrijk de deeglappen met wat olie.
  • Bak ze in de grillpan tot ze gaar en bruin zijn.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

FOTO: PIXABAY

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review