Thaise kip laksa van Jamie Oliver

Thaise kip laksa is een combinatie van soep en noodles. Dit gerecht is één van de meeste bekeken recepten op de website.

Dit recept komt uit het boek 15 Minutes van Jamie Oliver, maar je bent er echt wel wat langer mee bezig. Zelfs als je alles zo’n beetje klaar hebt staan. Maar uiteindelijk heb je dan ook wel een gerecht waar je je vingers bij opeet.

Meer Jamie Oliver

Kip laksa

Thaise kip laksa

Prep: 30 min
Kook: 30 min
Totaal: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Thaise kip laksa is een combinatie van soep en noodles

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets
  • 1 tl five spices
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaad
  • 2 rode pepers
  • 800 ml bouillon kip- of groentebouillon
  • 1 stuk flespompoen de hals gebruiken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim gemberwortel
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 bosje lente-uitjes
  • 1 tl pindakaas
  • 4 blaadjes djeroek peroet
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus Kikkoman, zoutarm
  • 1 el vissaus
  • 300 gr rijstnoedels brede
  • 600 gr asperges groene
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 limoenen

Instructies

  • Leg de kippendijen op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout en het vijfkruidenpoeder door elkaar.
  • Vouw het papier over de stukken kip heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm.
  • Leg ze in de hete grillpan en keer ze na ongeveer 3 minuten om, zodat er mooie zwarte streepjes ontstaan en ze goed gaar zijn. Leg ze dan even apart.
  • Giet ongeveer 800 ml kokend water in een grote pan en verkruimel er het bouillonblokje bij.
  • Snijd de steel van de pompoen, hak het smalle gedeelte in grove stukken (niet schillen en stuk met pitten bewaren voor een andere keer), rasp het vruchtvlees in de keukenmachine.
  • Doe het standaardmes in de keukenmachine en doe er de gepelde tenen knoflook, geschilde gember, peper, kurkuma, schoongemaakte lente-uitjes, pindakaas, gedroogde limoenblaadjes, koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes ter garnering), sesamolie, sojasaus en vissaus in. Hak alles fijn.
  • Schep de pasta bij de kokende bouillon en doe er de noedels bij.
  • Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden. Doe de stukjes in de pan en giet er de kokosmelk bij.
  • Breng de laksa zodra hij aan de kook is op smaak met sojasaus en limoensap en draai het vuur uit.
  • Zet de pan met kip weer op het vuur. Sprenkel de honing over de geschroeide stukken kip, knijp er 1 limoen bovenuit, strooi er het sesamzaad over en hussel door elkaar tot de kip er aan alle kanten mee bedekt is.
  • Serveer de kip met de laksa en partjes limoen en bestrooi alles met blaadjes koriander en in ringetjes gesneden verse spaanse peper.
Diner
Thais
Jamie Oliver, Kip laksa, Laksa
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recept en foto van Jamie Oliver.

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review