Lekker lunchen: wraps met gerookte kip

Je ziet wraps overal: bij de benzinepomp, in de koelcellen van de supermarkt en kant en klaar bij stalletjes op straat. Maar waarom zou je? Ze zijn namelijk zo klaar.

Wraps kunnen altijd

Of je nu vegetariër, veganist of carnivoor bent: wraps kunnen altijd, want jij bent de baas. Je belegt ze hoe jij het lekker vindt. In onderstaand receptje is het met gerookte kip. Maar je kunt natuurlijk ook alleen maar kruiden en groenten nemen. Wat dacht je van een wrap met gegrilde aubergine, munt en koriander? Of zalm en dille met rucola? Of… nou ja, het is jouw feest dus verzin het maar en geniet er van.

Goed voor de lijn

Alles waar té voor staat is natuurlijk niet goed (op tevreden na) maar deze wraps zijn toch best wel gezond te noemen denk ik zo. En hé, die salade met kip is natuurlijk ook goed, maar dit houdt zo lekker vast. Dus trakteer je zelf en neem het er van met deze overheerlijke lunch.

Lunch wraps

Wraps met gerookte kip

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 75 ml zure room
  • 1 el verse munt
  • 1 el limoensap
  • 1 el mayonaise
  • 1 rode ui
  • 5 bospeentjes
  • 4 wraps
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Snijd de gerookte kipfilet in dunne reepjes of kleine blokjes.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Maak de bospeentjes schoon en snijd in dunne plakjes of rasp ze heel fijn.
  • Snijd de munt fijn.
  • Meng in een kom de kipfilet, ui, en bospeen met de mayonaise, zure room en sap van de limoen.
  • Breng op smaak met de munt, zout en versgemalen peper.
  • Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzing op de verpakking in een magnetron of koekenpan.
  • Verdeel de kipsalade over de tortilla’s, rol de wraps op en serveer direct.

Je kunt de wraps natuurlijk ook eerst even af laten koelen. Dan rol je ze stijf op met wat huishoudfolie en leg je ze in de koelkast. Makkelijk om mee te nemen naar school, kantoor of de picknick.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *