Kokoskoekjes van Tante Suus

Volgens mij heb ik al eens eerder geschreven over die geweldige collega die allerhande snoeperijen bakt voor ons. Voor het gemak noem ik haar Tante Suus, er komen vast nog meer recepten van haar voorbij. Vanmorgen kwam ze weer op het werk met een doos kokoskoekjes.

Toen bedacht ik me ineens dat ik dat recept al een keer van d’r had gekregen. Dat deel ik graag met jullie. Je bent trouwens in een mum van tijd klaar, dus ook dat is geweldig.

Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Prep: 30 min
Kook: 10 min
Totaal: 40 min
Porties: 30 koekjes
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Ik denk dat je hier wel 30 koekjes van kunt maken, heb ze eigenlijk niet geteld. En natuurlijk ligt het er ook maar aan hoe groot je ze maakt.

Ingrediënten

  • 90 gr kokos
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 220 gr suiker
  • 1 ei
  • 125 gr boter gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng alle droge ingrediënten en roer dan het ei en daarna de boter erdoor. Kneed het geheel met je vingers.
  • Rol balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot.
  • Ze voelen vettig aan, maar dat hoort zo. Ga er in ieder geval geen extra bloem doorheen doen!
  • Leg de balletjes op een niet ingevette bakplaat, hou voldoende ruimte tussen de balletjes want ze lopen nog wat uit.
  • Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar (ze hoeven niet echt bruin te worden) en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.

Sylvia's tips

Je kunt het ei ook vervangen door banaan, je proeft het wel iets, maar is niet overheersend.
Variatietip: voeg citroenrasp of chilivlokken of zeezout of iets anders toe wat je lekker vindt. En om het feestelijk te maken kun je de onderkant van de koekjes ook nog in de chocolade dopen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review