Volgens mij heb ik al eens eerder geschreven over die geweldige collega die allerhande snoeperijen bakt voor ons. Voor het gemak noem ik haar Tante Suus, er komen vast nog meer recepten van haar voorbij. Vanmorgen kwam ze weer op het werk met een doos kokoskoekjes.
Toen bedacht ik me ineens dat ik dat recept al een keer van d’r had gekregen. Dat deel ik graag met jullie. Je bent trouwens in een mum van tijd klaar, dus ook dat is geweldig.
Ingrediënten
- 90 gram kokos
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 220 gram suiker
- 1 ei
- 125 gram boter, gesmolten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng alle droge ingrediënten en roer dan het ei en daarna de boter erdoor. Kneed het geheel met je vingers.
- Rol balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot.
- Ze voelen vettig aan, maar dat hoort zo. Ga er in ieder geval geen extra bloem doorheen doen!
- Leg de balletjes op een niet ingevette bakplaat, hou voldoende ruimte tussen de balletjes want ze lopen nog wat uit.
- Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar (ze hoeven niet echt bruin te worden) en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.
Extra info
Variatietip: voeg citroenrasp of chilivlokken of zeezout of iets anders toe wat je lekker vindt. En om het feestelijk te maken kun je de onderkant van de koekjes ook nog in de chocolade dopen.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!