Courgettebeignets

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens.

Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond!

 
Courgettebeignets

Courgettebeignets

Prep: 20 min
Kook: 10 min
Totaal: 30 min
Porties: 8 beignets
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 tl paprikapoeder gerookte
  • 90 gr bloem
  • 4 eieren

Instructies

  • Rasp de courgette grof, snipper de ui en snijd de rode peper in ragfijne stukjes.
  • Spreid de courgette uit over de theedoek en bestrooi met zout. Laat dit een kwartiertje liggen. Pak de punten van de theedoek bij elkaar en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Doe de komkommer, ui en peper in een kom en schep door elkaar.
  • Voeg dan de basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en paprikapoeder toe.
  • Schep er vervolgens de vier eieren en bloem door en mix goed. Het beslag moet goed dik zijn.
  • Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en schep met behulp van een lepel hoopjes in de pan en druk ze wat plat.
  • Bak ze ongeveer drie minuten per kant.
Diner
Nederlands
Courgette recept, Courgettebeignets
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review