Courgettebeignets

Courgettebeignets

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens.

Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond!

 
Courgettebeignets

Courgettebeignets

5 van 1 stem
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 beignets

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 tl paprikapoeder (gerookte)
  • 90 gr bloem
  • 4 eieren

Instructies
 

  • Rasp de courgette grof, snipper de ui en snijd de rode peper in ragfijne stukjes.
  • Spreid de courgette uit over de theedoek en bestrooi met zout. Laat dit een kwartiertje liggen. Pak de punten van de theedoek bij elkaar en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Doe de komkommer, ui en peper in een kom en schep door elkaar.
  • Voeg dan de basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en paprikapoeder toe.
  • Schep er vervolgens de vier eieren en bloem door en mix goed. Het beslag moet goed dik zijn.
  • Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en schep met behulp van een lepel hoopjes in de pan en druk ze wat plat.
  • Bak ze ongeveer drie minuten per kant.
Diner
Nederlands
Courgette recept, Courgettebeignets
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info