Toad in the hole (Jamie Oliver)

Toad in the hole stond bovenaan mijn to-cook-lijstje omdat het er zo mooi uit zag en ik had bovendien het idee dat het worstjes in een soort brooddeeg waren. Het hangt tussen pudding en deeg in. Lekker, uitermate vullend, maar ik ben er nog niet uit of ik dit zo lekker vind dat ik het nog een keer ga maken. Maar ik vond het wel een heel bijzonder gerecht.

Toad in the hole: een Brits traditioneel gerecht

Het is een traditioneel Brits gerecht waarbij worstjes verstopt zijn in Yorkshire pudding, een kruidig deeg. Vermoedelijk is het halverwege de 18e eeuw ontstaan als restjesmaaltijd.

Toad in the hole

Toad in the hole

Prep: 10 min
Kook: 55 min
Totaal: 1 uur 5 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Traditioneel Brits recept: machtig en voedzaam.

Ingrediënten

Pudding

  • 120 gr bloem
  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 mespunt zout

Saus

  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 flinke scheut balsamico azijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 300 ml water
  • 1 tl tijm
  • peper en zout
  • allesbinder
  • peper en zout
  • allesbinder

Instructies

Pudding

  • Meng de bloem, eieren en het zout in een grote kom. Mix daarna de melk er doorheen en zet het beslag weg.

Saus

  • Snipper de uien en fruit ze tot ze glazig zijn.
  • Voeg nu balsamicoazijn, tijm, peper en zout toe. Verkruimel het bouillonblokje en giet het water erover. Laat dit even pruttelen.
  • Gebruik de allesbinder om de saus in te binden tot gewenste dikte.

Toad in the hole

  • Verwarm de oven voor op 240℃.
  • Vul een cakeblik met 1 cm zonnebloemolie en zet dit op een bakplaat (i.v.m. het weglekken van olie uit het cakeblik) en schuif het in de oven.
  • Zodra de olie goed heet is de worsten toevoegen en goudbruin bakken. Na tien minuten de worsten keren en nog eens tien minuten in de oven laten staan.
  • Giet wat olie af en giet het puddingbeslag in het cakeblik.
  • Zet in de hoeken van het cakeblik twee takken rozemarijn en doe het geheel weer terug in de oven.
  • Laat dit, zonder de oven te openen, 30 minuten staan. Het geheel moet flink opbollen en een mooi bruin kleurtje hebben. Het gerecht zakt in zodra je het uit de oven haalt, dit is normaal.

Sylvia's tips

Geef de saus er apart bij.
Origineel wordt dit geserveerd met aardappel en groenten naar keuze of een salade.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!

Bron: Jamie Oliver

close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review