Supersnelle pittige kaaskoekjes

Onlangs bekeek ik een “kerstspecial”  waarbij Nigella allemaal tips zou geven voor de komende kerstdagen. Alhoewel ik natuurlijk al een heel draaiboek in gedachten had, spitste ik toch de oren. Ze was blijkbaar bezig om cheese shortbread te maken. Helaas viel ik ietwat te laat in het programma. Een korte speurtocht op internet leverde het juiste recept van deze kaaskoekjes op. Helaas viel me dat wat tegen.

Simply Nigella

Simply Nigella vond ik in dit geval iets te simpel, ik wilde het graag wat kruidiger hebben en voegde dus maar wat toe. Natuurlijk zou je ook chilipoeder, chilivlokken, komijnzaad of andere kruiden toe kunnen voegen ter afwisseling. En je zou er wat sesamzaad op kunnen strooien, of maanzaad of grof zeezout. Heerlijk… ik ga aan de slag! Doe je mee?

kaaskoekjes

Pittige Parmezaanse kaaskoekjes

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 35 koekjes

Ingrediënten
 

  • 150 gr bloem
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr boter
  • 1 eigeel
  • 1 tl oregano
  • 1 tl karwijzaad

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Meng alle ingrediënten tot een samenhangend geheel en draai tot een bal.
  • Deel de bal in tweeën en rol de twee delen uit tot lange rollen.
  • Wikkel in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Als de rolletjes goed koud zijn snijd er dan plakjes van, leg ze op bakpapier en druk het deeg even aan met je duim.
  • Zet ze 15 minuten in de oven of tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *