Pittige kaaskoekjes

Onlangs bekeek ik een “kerstspecial”  waarbij Nigella allemaal tips zou geven voor de komende kerstdagen. Alhoewel ik natuurlijk al een heel draaiboek in gedachten had, spitste ik toch de oren. Ze was blijkbaar bezig om cheese shortbread te maken. Helaas viel ik ietwat te laat in het programma. Een korte speurtocht op internet leverde het juiste recept van deze kaaskoekjes op. Helaas viel me dat wat tegen.

Simply Nigella

Simply Nigella vond ik in dit geval iets te simpel, ik wilde het graag wat kruidiger hebben en voegde dus maar wat toe. Natuurlijk zou je ook chilipoeder, chilivlokken, komijnzaad of andere kruiden toe kunnen voegen ter afwisseling. En je zou er wat sesamzaad op kunnen strooien, of maanzaad of grof zeezout. Heerlijk… ik ga aan de slag! Doe je mee?

kaaskoekjes

Pittige Parmezaanse kaaskoekjes

Kook: 50 minuten
Porties (aanpasbaar):35 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram boter
  • 1 eigeel
  • 1 tl oregano
  • 1 tl karwijzaad

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Meng alle ingrediënten tot een samenhangend geheel en draai tot een bal.
  • Deel de bal in tweeën en rol de twee delen uit tot lange rollen.
  • Wikkel in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Als de rolletjes goed koud zijn snijd er dan plakjes van, leg ze op bakpapier en druk het deeg even aan met je duim.
  • Zet ze 15 minuten in de oven of tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie