Pittige kaaskoekjes

Onlangs bekeek ik een “kerstspecial”  waarbij Nigella allemaal tips zou geven voor de komende kerstdagen. Alhoewel ik natuurlijk al een heel draaiboek in gedachten had, spitste ik toch de oren. Ze was blijkbaar bezig om cheese shortbread te maken. Helaas viel ik ietwat te laat in het programma. Een korte speurtocht op internet leverde het juiste recept van deze kaaskoekjes op. Helaas viel me dat wat tegen.

Simply Nigella

Simply Nigella vond ik in dit geval iets te simpel, ik wilde het graag wat kruidiger hebben en voegde dus maar wat toe. Natuurlijk zou je ook chilipoeder, chilivlokken, komijnzaad of andere kruiden toe kunnen voegen ter afwisseling. En je zou er wat sesamzaad op kunnen strooien, of maanzaad of grof zeezout. Heerlijk… ik ga aan de slag! Doe je mee?

kaaskoekjes

Pittige Parmezaanse kaaskoekjes

Prep: 5 min
Kook: 15 min
Totaal: 50 min
Porties: 35 koekjes
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

 • 150 gr bloem
 • 150 gr Parmezaanse kaas
 • 100 gr boter
 • 1 eigeel
 • 1 tl oregano
 • 1 tl karwijzaad

Instructies

 • Verwarm de oven tot 180℃.
 • Meng alle ingrediënten tot een samenhangend geheel en draai tot een bal.
 • Deel de bal in tweeën en rol de twee delen uit tot lange rollen.
 • Wikkel in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
 • Als de rolletjes goed koud zijn snijd er dan plakjes van, leg ze op bakpapier en druk het deeg even aan met je duim.
 • Zet ze 15 minuten in de oven of tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review