Chili con carne stond bij mij nooit bovenaan in mijn favorietenlijstje. Ik houd er niet zo van, waarschijnlijk vanwege vroeger. Waarschijnlijk zegt dit meer over de moeilijke eter die ik als kind was, dan over de kookkunsten van mijn moeder. Maar toen zag ik een uitzending waarin Heston Blumenthal zijn versie van chili con carne bereidde.
Wie is Heston Blumenthal
Heston is een Britse topkok die geboren is in 1966. Hij staat bekend om zijn experimenten in de keuken (moleculaire gastronomie). Zo bereidt hij bijvoorbeeld verschillende ingrediënten niet in kokend water, maar in vloeibare stikstof. Naast zijn normale restaurantkeuken heeft hij een ingericht laboratorium, waar hij regelmatig te vinden is. Op 24Kitchen is een tijdlang een serie geweest waarin Heston allerlei proeven deed en experimenterend kookte. Zo ook dit recept waarbij hij op zoek ging naar de perfecte chili con carne.
Chili con carne der chili’s
En door dit programma was mijn interesse weer gewekt. Over zijn recept doe je 2 tot 3 dagen, dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Ik heb er aanzienlijk korter over gedaan. Zoals je begrijpt heb ik het recept dan ook wel enigszins aan moeten passen. Niet alleen vanwege de kosten, maar ook vanwege het tijdsbestek en de nodige hongerige blikken.
Blussen
Aangezien deze chili best pittig is geef ik er dikke yoghurt, uitgelekte mais en broodjes van pizzadeeg gevuld met knoflookpoeder en geraspte kaas bij. Die broodjes gaan in een voorverwarmde oven op 230℃, een minuut of wat (ofwel: even blijven kijken of het goed gaat).
Meer chili con carne recepten
- chili con carne met rundvlees uit de slowcooker
- chili con carne met kip uit de instant pot (recept volgt)
- chili sin carne – een heerlijke vegetarische chili die hoognodig op de website moet komen
FOTO: PIXABAY
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!