Ik ben dol op garnalen, alle garnalen behalve de Nederlandse garnaal. Dat grijze kleine frommeltje vind ik een beetje rieken en eh niet echt lekker. Vies vind ik het niet, maar je doet mij een heel groot plezier als ze wat groter en roze zijn. Enfin deze garnalen en noodles zijn overheerlijk.
Teveel recepten
Met garnalen kun je eigenlijk alle kanten uit: in een beslag en frituren maar, rauw door de salade, een grote bakplaat vullen met rauwe garnalen gemarineerd in olijfolie, knoflook en chilipoeder als cocktail en ga zo maar door. Ze zijn lekker, gezond, veelzijdig en je mag me er best onder begraven. Bij wijze van spreken dan he?
Verwarring
Gamba’s zijn eigenlijk weer geen garnalen ook al worden ze wel gauw zo genoemd. Bekijk alles rondom de garnaal en kreeftachtigen op Wikipedia.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!