Chili con carne uit de slowcooker

Nadat ik de chili con carne van Heston Blumenthal had gemaakt, wilde ik het wel vaker op het menu. Maar dan niet zo veel werk er aan hebben natuurlijk. Ik keek eens richting mijn verzameling slowcookers en dacht dat die me wel verder zouden kunnen helpen.

Chili con carne uit de slowcooker

De slowcooker moest uitkomst bieden. Nu heb ik al tijden een slowcooker, maar meestal kwam ik niet verder dan rendang of ouderwets “draadjesvlees”. Sinds ik lid ben geworden van de Faceboekgroep “De Slowcookers” is er een wereld voor me open gegaan! Ze komen daar met recepten als fudge, appeltaart, soep, sauzen, lasagnettes en ga zo maar door.

Deze week besloot ik om mij te wagen aan chili con carne, met spullen die ik nog in huis had. Het eindresultaat was verrukkelijk.

chili con carne

Chili con carne uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik bruine bonen uitgelekt
  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gr runderlappen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje passata
  • 1 blikje maïskorrels
  • 5 wortelen
  • 3 rode pepers
  • 5 tenen knoflook
  • 3 uien
  • 2 tl cayennepeper
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 4 el whiskey

Instructies

  • Laat het blik bruine bonen uitlekken.
  • Snijd de uien in dunne halve ringen en leg in de slowcooker (sc).
  • Rul ondertussen het gehakt en voeg daar het in kleine stukken gesneden rundvlees aan toe. Doe het vlees met braadjus over in de sc.
  • Snijd de rode pepers en knoflook in kleine stukjes en voeg dit samen met de tomatenpuree, passata, in dunne plakjes gesneden wortel en maïskorrels toe aan de sc.
  • Strooi nu alle specerijen erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Schep nu voorzichtig de bruine bonen erdoor.
  • Giet de whiskey erbij.
  • Zet de sc 8 uur op low.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *