Chili con carne met rundvlees

chili con carne

Chili con carne met rundvlees uit de slowcooker is vooral erg makkelijk. De voorbereiding doe je ‘s morgens en als je dan tegen etenstijd thuiskomt kun je gelijk aan tafel. Heerlijk na een lange dag wandelen of uitwaaien op het strand bijvoorbeeld.

Heston Blumenthal

Nadat ik me uren had uitgesloofd om de de chili van Heston Blumenthal na te maken, besloot ik dat het ook makkelijker moest kunnen. Met flink wat aanpassingen zou het ook prima in de slowcooker gemaakt moeten kunnen worden.

Het gemak van een slowcooker

Het grootste voordeel van een slowcooker is natuurlijk dat je er geen omkijken naar hebt. Zo kun je na een dag hard werken toch genieten van een heerlijke maaltijd. En voor stoofschotels hoef je zelfs niet meer thuis te blijven. De machine doet het werk.

Heb je nog geen slowcooker, maar ben je wel benieuwd naar het apparaat? In het artikel “Een slowcooker aanschaffen” vertel ik er meer over.

Meer chili con carne recepten

chili con carne

Chili con carne met rundvlees

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Chili con carne is heerlijk Mexicaans comfort food. Serveer bijvoorbeeld met wat geraspte kaas, avocado, sour cream en een tortilla.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 blik bruine bonen (uitgelekt)
  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gr runderlappen (in blokjes gesneden)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje passata
  • 1 blikje maïskorrels
  • 5 wortelen (in dunne plakjes of grof geraspt)
  • 3 rode pepers (fijn gesneden)
  • 5 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 3 uien (in halve ringen gesneden)
  • 2 tl cayennepeper
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 4 el whisky

Instructies
 

  • Laat de bruin bonen uitlekkenn en spoel ze eventueel af met koud water.
  • Bak het gehakt rul en voeg de blokjes rundvlees toe. Bak tot het rundvlees rondom goed is aangebraden.
  • Leg de uienringen op de bodem van de slowcooker en schep het vlees – met braadvocht – erover.
  • Voeg nu de rode pepers, knoflook, tomatenpuree, passata, wortel en maïskorrels toe aan de slowcooker.
  • Strooi alle specerijen erover en roer het geheel met een houten lepel door elkaar.
  • Schep de bruine bonen er voorzichtig door en giet de whisky erover.
  • Zet de slowcooker stand op low en de timer op 8 uur.
Diner
Mexicaans
Chili con carne, Chili con carne slowcooker, Chili recept, Slowcooker chili
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.

FOTO: PIXABAY

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info