Chili con carne uit de slowcooker

Nadat ik de chili con carne van Heston Blumenthal had gemaakt, wilde ik het wel vaker op het menu. Maar dan niet zo veel werk er aan hebben natuurlijk. Ik keek eens richting mijn verzameling slowcookers en dacht dat die me wel verder zouden kunnen helpen.

Chili con carne uit de slowcooker

De slowcooker moest uitkomst bieden. Nu heb ik al tijden een slowcooker, maar meestal kwam ik niet verder dan rendang of ouderwets “draadjesvlees”. Sinds ik lid ben geworden van de Faceboekgroep “De Slowcookers” is er een wereld voor me open gegaan! Ze komen daar met recepten als fudge, appeltaart, soep, sauzen, lasagnettes en ga zo maar door.

Deze week besloot ik om mij te wagen aan chili con carne, met spullen die ik nog in huis had. Het eindresultaat was verrukkelijk.

chili con carne

Chili con carne uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 1 blik bruine bonen (uitgelekt)
  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gr runderlappen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje passata
  • 1 blikje maïskorrels
  • 5 wortelen
  • 3 rode pepers
  • 5 tenen knoflook
  • 3 uien
  • 2 tl cayennepeper
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 4 el whiskey

Aan de slag
 

  • Laat het blik bruine bonen uitlekken.
  • Snijd de uien in dunne halve ringen en leg in de slowcooker.
  • Rul ondertussen het gehakt en voeg daar het in kleine stukken gesneden rundvlees aan toe. Schep het vlees met braadjus in de slowcooker.
  • Snijd de rode pepers en knoflook in kleine stukjes en voeg dit samen met de tomatenpuree, passata, in dunne plakjes gesneden wortel en maïskorrels toe aan de slowcooker.
  • Strooi nu alle specerijen erover en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de uitgelekte bruinen bonen erbij en schep voorzichtig door de rest. Giet de whiskey erover.
  • Zet de slowcooker stand op low en de timer op 8 uur.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *