Chili con carne met rundvlees

Chili con carne met rundvlees uit de slowcooker is vooral erg makkelijk. De voorbereiding doe je ’s morgens en als je dan tegen etenstijd thuiskomt kun je gelijk aan tafel. Heerlijk na een lange dag wandelen of uitwaaien op het strand bijvoorbeeld.

Heston Blumenthal

Nadat ik me uren had uitgesloofd om de de chili van Heston Blumenthal na te maken, besloot ik dat het ook makkelijker moest kunnen. Met flink wat aanpassingen zou het ook prima in de slowcooker gemaakt moeten kunnen worden.

Het gemak van een slowcooker

Het grootste voordeel van een slowcooker is natuurlijk dat je er geen omkijken naar hebt. Zo kun je na een dag hard werken toch genieten van een heerlijke maaltijd. En voor stoofschotels hoef je zelfs niet meer thuis te blijven. De machine doet het werk.

Heb je nog geen slowcooker, maar ben je wel benieuwd naar het apparaat? In het artikel “Een slowcooker aanschaffen” vertel ik er meer over.

Meer chili con carne recepten

chili con carne

Chili con carne met rundvlees

Prep: 15 min
Kook: 8 uur
Totaal: 8 uur 15 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Chili con carne is heerlijk Mexicaans comfort food. Serveer bijvoorbeeld met wat geraspte kaas, avocado, sour cream en een tortilla.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 blik bruine bonen uitgelekt
  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gr runderlappen in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje passata
  • 1 blikje maïskorrels
  • 5 wortelen in dunne plakjes of grof geraspt
  • 3 rode pepers fijn gesneden
  • 5 tenen knoflook fijn gesneden
  • 3 uien in halve ringen gesneden
  • 2 tl cayennepeper
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 4 el whisky

Instructies

  • Laat de bruin bonen uitlekkenn en spoel ze eventueel af met koud water.
  • Bak het gehakt rul en voeg de blokjes rundvlees toe. Bak tot het rundvlees rondom goed is aangebraden.
  • Leg de uienringen op de bodem van de slowcooker en schep het vlees – met braadvocht – erover.
  • Voeg nu de rode pepers, knoflook, tomatenpuree, passata, wortel en maïskorrels toe aan de slowcooker.
  • Strooi alle specerijen erover en roer het geheel met een houten lepel door elkaar.
  • Schep de bruine bonen er voorzichtig door en giet de whisky erover.
  • Zet de slowcooker stand op low en de timer op 8 uur.
Diner
Mexicaans
Chili con carne, Chili con carne slowcooker, Chili recept, Slowcooker chili
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

FOTO: PIXABAY

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review