Bereid de kikkererwten voor door ze minimaal 8 uur te laten weken. Giet de kikkererwten op de ochtend van "falafel dag" in een pan en schenk er twee liter water bij. 's Avonds zijn ze dan klaar voor gebruik.
Falafel
Snijd de halve ui doormidden. Snijd de peterselie en koriander grof.
Giet de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine. Voeg hier de knoflook, ui, peterselie, koriander, komijn, kardemom, baking soda, kokosmeel, citroensap, zout en peper aan toe.
Zet de keukenmachine aan, ongeveer 45 seconden. De mix heeft dan de structuur van vochtig zand.
Gebruik een ijslepel, maatlepel of eetlepel om steeds dezelfde hoeveelheid van de mix uit de kom te halen. Vorm met je handen balletjes of schijfjes van de mix. Herhaal tot alles op is.
Giet de avocado olie in een koekenpan en zet het vuur halfhoog, totdat de olie heet is.
Schep de falafel voorzichtig in de hete olie en bak ze 2 tot 3 minuten per kant. Je krijgt ze waarschijnlijk niet allemaal in de pan, dus bak ze in twee keer. Haal de falafel voorzichtig uit de olie en leg ze op keukenpapier.
Saus
Snijd de knoflook superfijn (raspen of knoflookpers kan ook) en schep het in een kom. Voeg hier de tahin en citroensap aan toe. Mix tot het goed gemengd is. Garneer met wat peterslie.