Deze ingelegde rode uien kunnen werkelijk overal wel bij gegeten worden: salade, op een boterham, bij een Oosterse maaltijd, tussen wraps, in spring rolls. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Kook: 10 minutenmin
Ingrediënten
4rode uien
200mlwater
200mlazijn
¼tlzout
½tlmaple syrup
Optioneel
peperkorrels
laurierblad
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de uien in dunne ringen. Gebruik hiervoor een scherp mes, keukenmachine of mandoline. Doe de uien in een schone weckpot van 500 ml. Dek het af en zet het opzij tot gebruik.
Breng het water met de azijn, zout en maple syrup in een pan aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit.
Schenk de hete vloeistof op de rode uien en sluit de weckpot af. Laat het goed afkoelen en zet het dan in de koelkast.
Notities
De uien zijn zeker een paar weken houdbaar. Gebruik telkens schoon bestek als je wat uien uit de pot haalt.