Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui (pickled onions) geven je bord een ontzettend vrolijke uitstraling. De paars/roze kleur is prachtig. Bovendien zijn ingelegde rode uien echt óveral lekker bij! Zoetzuur en knapperig, wie kan dat weerstaan?!

De eerste keer dat ik deze ingelegde uien voorbij zag komen was op YouTube. Daar beweerde iemand dat een broodje met pindakaas en ingelegde rode ui ontzettend lekker is. Mijn nieuwsgierigheid naar de ingelegde rode ui was gewekt, maar de combinatie heb ik nog niet aangedurfd!

ingelegde rode ui

Recept ingelegde rode ui

ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Deze ingelegde rode uien kunnen werkelijk overal wel bij gegeten worden: salade, op een boterham, bij een Oosterse maaltijd, tussen wraps, in spring rolls. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Kook: 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 200 ml water
  • 200 ml azijn
  • ¼ tl zout
  • ½ tl maple syrup

Optioneel

  • peperkorrels
  • laurierblad

Instructies

  • Snijd de uien in dunne ringen. Gebruik hiervoor een scherp mes, keukenmachine of mandoline. Doe de uien in een schone weckpot van 500 ml. Dek het af en zet het opzij tot gebruik.
  • Breng het water met de azijn, zout en maple syrup in een pan aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit.
  • Schenk de hete vloeistof op de rode uien en sluit de weckpot af. Laat het goed afkoelen en zet het dan in de koelkast.

Notities

De uien zijn zeker een paar weken houdbaar. Gebruik telkens schoon bestek als je wat uien uit de pot haalt.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Bewaren

Bewaar de zoetzure rode uien in de koelkast en gebruik telkens schoon bestek als je wat rode ui uit de pot haalt. In de koelkast is het een paar weken houdbaar, na opening goed in de gaten blijven houden.

Wat kun je er mee

Naast het feit dat deze paars/roze sliertjes je bord ontzettend opfleuren is het ook nog eens ontzettend lekker! Serveer het bijvoorbeeld samen met mijn pittige zoetzure komkommer bij een Oosterse maaltijd, besmeer een boterham met hummus of doperwten-muntpuree en leg er wat ingelegde rode ui bij. Maar ook als vulling in je Mexicaanse wrap is het heerlijk. Kortom, varieer eindeloos met je nieuwe favoriete tafelzuur!

ingelegde rode ui

Misschien vind je dit ook interessant

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie