Neem een kurkuma citroen energieballetje als tussendoortje of serveer het als dessert met een kopje koffie of thee. Ze zitten bomvol smaak, zijn zoet maar niet té en hebben een heerlijk fris zuurtje. Echte smaakbommetjes dus!
Week de dadels in kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Giet ze af, maar bewaar het water. Stop de dadels in de keukenmachine.
Week de cashews ook tien minuten in kokend water, giet ze daarna af en doe het water weg. Voeg de cashews bij de dadels.
Voeg havervlokken, chiazaad, citroensap en -rasp, vanille extract, kurkuma en de versgemalen peper toe aan de keukenmachine. Maal tot er een dikke klomp deeg ontstaat. Voeg eventueel een eetlepel van het weekwater van de dadels toe als het deeg te droog is.
Maak van de mix balletjes, zo groot als een bitterbal. Rol de balletjes door de kokosrasp.
Bewaar de balletjes in een afsluitbare bak en plaats het tot gebruik in de koelkast.
Notities
Je kunt de balletjes tot twee weken in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook invriezen. Ze blijven dan zeker 3 maanden goed.