Snipper de ui, rasp de winterpeen, snijd de bleekselderij in dunne boogjes en rasp de kaas. Zet alles even opzij.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, winterpeen en bleekselderij op laag vuur, ongeveer vijf minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit mee tot het rul is. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten mee. Schenk nu 200 ml melk bij het mengsel en laat dit op laag vuur bijna helemaal inkoken. Doe de deksel half op de pan en laat het geheel op de kleinste pit, op laag vuur ongeveer 45 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Zet een (steel)pan met dikke bodem op het vuur ens melt hieronder de boter. Voeg de bloem toe en roer het geheel goed door. Laat ongeveer 3 minuten garen onder voortdurend omroeren. Op laag vuur natuurlijk! Voeg daarna beetje bij beetje de 500 ml melk toe. Pas wanneer de vorige scheut melk geheel is opgenomen doe je er weer een scheut bij. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180C.
Vul nu de ovenschaal met laagjes van saus, lasagnebladen, saus, bechamel en kaas en herhaal tot alles op is. Maar eindig wel met een laag bechamel en kaas.
Bak de lasagne in ca. 40 minuten in het midden van de oven.
Notities
Voor een glutenvrije lasagne schotel neem je uiteraard glutenvrije lasagna bladen.