Lasagne

Dit is pure comfort food. Wat is er nu lekkerder dan je tong verbranden aan lasagne?

lasagne

We ging eten bij bonuszaan en schoondochter. Ze vierden hun verjaardag en dan eten we allemaal een hapje mee.
Er werden grote schalen lasagne op tafel gezet, help!

Onder het mom ‘voel me niet zo lekker” liet ik een heel klein beetje opscheppen.

BAM! Dat was dus lasagne… ik wilde nog wel een beetje: “Voel me al wat beter, ja, had gewoon honger denk ik…

En nu zelf lasagne maken

Ergens op de vele pagina’s van internet zag ik een supersimpel recept voor lasagne en besloot daar maar mee te beginnen. Na het eten ervan zou ik wel even het recept aanpassen naar mijn idee. Maar dat was helemaal niet nodig. Ik vond het superlekker. Dus vanaf nu maak ik ook op z’n tijd een heerlijke schaal lasagne. Er zijn vast vele recepten te vinden, maar ik vond deze in al zijn simpelheid geweldig. Suggesties? Laat maar in de comments achter, kan deze eigenwijs nog wat van leren 🙂

lasagne

Lasagne

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 3 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 300 gr winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 180 gr Parmigiano Reggiano
  • 2 el olijfolie
  • 350 gr rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 700 ml melk (volle)
  • 700 ml passata di pomodoro
  • 50 gr roomboter (ongezouten)
  • 60 gr bloem
  • 250 gr lasagnebladen
  • peper & zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Snipper de ui, rasp de winterpeen, snijd de bleekselderij in dunne boogjes en rasp de kaas. Zet alles even opzij.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, winterpeen en bleekselderij op laag vuur, ongeveer vijf minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit mee tot het rul is. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten mee. Schenk nu 200 ml melk bij het mengsel en laat dit op laag vuur bijna helemaal inkoken. Doe de deksel half op de pan en laat het geheel op de kleinste pit, op laag vuur ongeveer 45 minuten pruttelen.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Zet een (steel)pan met dikke bodem op het vuur ens melt hieronder de boter. Voeg de bloem toe en roer het geheel goed door. Laat ongeveer 3 minuten garen onder voortdurend omroeren. Op laag vuur natuurlijk! Voeg daarna beetje bij beetje de 500 ml melk toe. Pas wanneer de vorige scheut melk geheel is opgenomen doe je er weer een scheut bij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Vul nu de ovenschaal met laagjes van saus, lasagnebladen, saus, bechamel en kaas en herhaal tot alles op is. Maar eindig wel met een laag bechamel en kaas.
  • Bak de lasagne in ca. 40 minuten in het midden van de oven.

Sylvia’s tips

Voor een glutenvrije lasagne schotel neem je uiteraard glutenvrije lasagna bladen.
Diner
Italiaans
Lasagne, Pasta recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
Foto: Pixabay.com
(mijn lasagne was niet zo fotogeniek meer, maar wel lekker)
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info