Eigenlijk ben ik best wel dol op cheesecake, maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Totdat ik dus een recept tegenkwam voor een pumpkin pie cheesecake die je maakt in de IP. Toen was ik om. Het apparaat is tenslotte nieuw, dus ik moet er wel uithalen wat er in zit. En ik moet zeggen dat deze pumpkin pie cheesecake zo ontzettend lekker is dat ik hem vaker zal maken. Enige nadeel is wel dat ‘ie een beetje klein is 🙂 Maar misschien is dat ook maar beter ook!
Laat je niet afschrikken
De totaaltijd staat op 4 uur en 40 minuten en dat is natuurlijk best een lange tijd. Je kunt niet op zondagochtend denken dat je even een cheesecake kunt maken. Maar ja, ik heb dan ook geen idee hoe je een cheesecake ’traditioneel’ moet maken…
Ik was de bloem vergeten toe te voegen… het duurde langer om de taart op te laten stijven. Zou dat daar aan liggen? Volgende keer toch maar even braaf alles toevoegen.
Pumpkin pie spice
Volgens mij is er in geen enkele Nederlandse supermarkt pompoenpuree of pumpkin pie spice te koop. Helaas. Maar de puree is natuurlijk zo gemaakt. Schil een pompoen (of koop kant en klare blokjes uit het versschap of de diepvries) en kook ze tot het zacht is. Giet het overgebleven/aanhangende vocht af en pureer de pompoen. Zo heb ik een aantal zakjes al klaarliggen in de vriezer voor allerlei verschillende recepten. Handig om in huis te hebben!
Mijn IP heeft een inhoud van ongeveer 6 liter. De taartvorm die daarin past is natuurlijk niet zo heel erg groot, 17,8 cm diameter. Ik gebruikte deze bakvorm met losse bodem. Om de pan makkelijk uit de binnenpot te halen heb ik een siliconen sling aangeschaft via Amazon.de. Maar je kunt ook zelf iets maken door een lang stuk aluminium folie af te scheuren, in de lengte in drieën te vouwen en dat onder de cheesecake pan te plaatsen. Daarna haal je de uiteinden naar boven zodat je een soort hengsel hebt.
Zelf pumpkin pie spice maken is overigens een fluitje van een cent. Maak een grote hoeveelheid, want je kunt het bij heel veel recepten gebruiken. Klik hier om het recept te zien. Recepten waar je deze kruiden aan toe kunt voegen:
- schil een appel, ontdoe van klokhuis en snijd in kleine stukjes. Leg de appelblokjes in een steelpan, voeg een klein beetje water en een theelepel pumpkin pie spice toe. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep in een kom en lepel er dikke yoghurt over. Eventueel nootjes of kokos als topping en wil je echt feest dan een lepel maple syrup toevoegen. Geweldig ontbijt!
- cupcakes met een smaakje; voeg die overheerlijke pumpkin pie spice toe.
- wat dacht je van een koffie verkeerd met een half theelepeltje van deze kruiden? Of wat slagroom op de koffie en daar wat kruiden over strooien? Heerlijk!
- En zo kun je vast nog veel meer dingen bedenken.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Lijkt me lekker……maar hoeveel pompoenpuree gaat er nu eigenlijk in? Of lees ik er overheen? 😉
Hej Inge, wat ontzettend dom zeg! Ik ben het gewoon vergeten te vermelden! Je hebt een cup nodig. Mijn cup heeft een inhoud van 240 ml.