Ik ben dol op gehaktrollen, maar toch zijn ze soms erg droog. Dus toen ik een InstantPot (IP) kreeg en ook nog eens een recept tegenkwam voor een meatloaf uit de IP was ik om. Ik heb het geprobeerd en het was echt overheerlijk. Het gehakt was een beetje rul en zelfs sappig te noemen. Ik zal dus zeker vaker ‘meatloaf’ in de IP maken. Bovendien is het ook nog redelijk vlug klaar.
Uit de InstantPot of toch oven
Natuurlijk kun je de gehaktrol ook in de oven maken en aardappelpuree maak je ook gewoon in een pan klaar. Dus waarom toch de IP vraag je je misschien af. Ik vind het gewoon ontzettend makkelijk om meerdere dingen klaar te maken in één pan en buitengewoon fijn is het dat je er geen omkijken meer naar hebt; je zet de timer en je gaat wat anders doen. De timer staat bij mij hard genoeg om hem zelfs boven nog te kunnen horen.
Totale kooktijd
Verkijk je trouwens niet op de tijden die hieronder zijn aangegeven. De kooktijd is weliswaar maar 20 minuten, maar de pan moet eerst nog op stoom komen, wat zo’n tien minuten in beslag zal nemen. Dan gaat de timer pas lopen! In dit geval laten we de lucht handmatig weglopen, maar als je de pan zijn werk laat doen moet je nog weer eens een minuut of vijftien extra rekenen. In onderstaand recept staat dan ook 15 minuten voorbereidingstijd, 20 minuten kooktijd en een totale tijd van 45 minuten. De tijd om op stoom te komen is hier dus bij opgeteld.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!