Verhit een pan met zware bodem en rooster hierin het griesmeel tot het heel licht begint te kleuren. Schep het vervolgens op een bord en laat het afkoelen.
Verhit voor het olie-specerijenmengsel de olie in een pan en voeg de cashewnoten, het mosterdzaad, de linzen, pepers en kerrieblaadjes toe. Bak dit mengsel tot het mosterdzaad begint te sissen, voeg de asafoetida en kurkuma toe en schep het nog 1 minuut om, zodat de specerijen niet aanbakken.
Voeg de uienringen toe en bak ze glazig. Schep de aardappelblokjes door het specerijenmengsel. Doe er 2½ dl water en zout bij en laat de aardappelblokjes gaar koken.
Draai het vuur laag en voeg de gember en suiker toe. Roer er tot slot geleidelijk het geroosterde griesmeel door, zodat er geen klontjes vormen.
Leg het deksel op de pan en laat het griesmeel in enkele minuten gaar worden.
Strooi de fijngesneden koriander en het geraspte kokos erover. Schenk de gesmolten boter erover en serveer het gerecht warm.