Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frans stoofpotje
Kook:
40
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
▢
100
gram
bloem
▢
2
el
paprikapoeder
▢
4
kippendijfilets
▢
400
gram
champignons
▢
2
sjalotten
▢
500
ml
rode wijn
▢
1
bouillonblokje, kip
▢
125
gram
gerookte spekblokjes
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de champignons in vieren en de sjalotten in ringen.
Mix in een diep bord de bloem en paprikapoeder en hussel dat goed door elkaar.
Dep de kippendijen droog en wentel ze door de mix, klop de overtollige bloem er van af.
Bak de kip een minuut of vijf in een (hogere) braadpan.
Voeg de champignons en sjalotten toe aan de kip en bak een minuutje mee.
Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en een scheut water toe en laat dat even lekker pruttelen met de deksel op de pan.
Bak de gerookte spekblokjes uit en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Voeg dat vervolgens toe aan het kippannetje.
Notities
Volgens het oorspronkelijke recept gaat de kip ca. 20 minuten in de pan, maar ik heb het lekker een uur of drie laten pruttelen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!