Frans stoofpotje met kip en champignons

Dit bericht is oorspronkelijk ergens in 2011 (denk ik) geplaatst, maar een stoofpotje kan natuurlijk altijd.

Troost na het ziekenhuis

Dol op koken en een iPad mini rijker: dat vroeg gewoon om de Recept van de Dag app van 24Kitchen. Deze week kreeg ik een recept van een Frans stoofpotje en dat zag er aanlokkelijk uit en ook de ingrediënten leken me wel wat. Vandaag mee aan de slag gegaan dus. Gelukkig een stoofpotje, want het staan in de keuken gaat me nog niet zo heel best af, maar dat is dan weer een ander verhaal!

Frans stoofpotje

Frans stoofpotje

Prep: 10 min
Kook: 30 min
Totaal: 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 2 el paprikapoeder
  • 4 kippendijfilets
  • 400 gr champignons
  • 2 sjalotten
  • 500 ml rode wijn
  • 1 bouillonblokje kip
  • 125 gr spekblokjes gerookt

Instructies

  • Snijd de champignons in vieren en de sjalotten in ringen.
  • Mix in een diep bord de bloem en paprikapoeder en hussel dat goed door elkaar.
  • Dep de kippendijen droog en wentel ze door de mix, klop de overtollige bloem er van af.
  • Bak de kip een minuut of vijf in een (hogere) braadpan.
  • Voeg de champignons en sjalotten toe aan de kip en bak een minuutje mee.
  • Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en een scheut water toe en laat dat even lekker pruttelen met de deksel op de pan.
  • Bak de gerookte spekblokjes uit en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Voeg dat vervolgens toe aan het kippannetje.

Sylvia's tips

Volgens het oorspronkelijke recept gaat de kip ca. 20 minuten in de pan, maar ik heb het lekker een uur of drie laten pruttelen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!

Simpele salade

Natuurlijk moet je daar ook nog wat bij eten, dus we nemen een lekkere sla. Meng 25 ml witte wijnazijn, 1 eetlepel gladde mosterd en 75 ml olijfolie in een slakom. Voeg daar vervolgens 100 gram eikenbbladsla, 1 in blokjes gesneden peer en 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes aan toe. Goed husselen en de simpele salade is klaar voor je er erg in hebt. Om het af te maken lekker nog een knapperig stokbrood er bij geven.

Eet smakelijk of liever in dit geval bon appétit!

Ook zin in een Recept van de dag van 24kitchen? Download dan hier de app! Of kijk op de website en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review