Appelclafoutis

Clafoutis

En dan bedoel ik niet de negatieve Franse slag, maar het maken van een taart op de Franse manier natuurlijk.

Lijnen of uitdelen

Het is hier al een aantal weken clafoutis wat de klok slaat. Maar ja, echt goed voor de lijn is het natuurlijk niet! Daarom heb ik besloten om de clafoutis van vandaag te doneren aan collega’s, dan moeten zij maar uitdijen ofzo!

Variatietips:

Maak een clafoutis met peren, kersen of in rum geweekte rozijnen.
Strooi kaneel over de appels en/of peren.
Voeg 2 eetlepels lemon curd toe wanneer je een perenclafoutis maakt.

Clafoutis

Appelclafoutis

2.75 van 4 stemmen
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 8 punten

Ingrediënten

  • 4 á 5 appels ((bijv. granny smith))
  • 150 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 400 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Schik ze dakpansgewijs in een clafoutis-schaal.
  • Mix de overige ingrediënten tot een soort beslag en giet deze vulling over de appelen.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info