Appelclafoutis, dat is appeltaart met de Franse slag

En dan bedoel ik niet de negatieve Franse slag, maar het maken van een taart op de Franse manier natuurlijk.

Lijnen of uitdelen

Het is hier al een aantal weken clafoutis wat de klok slaat. Maar ja, echt goed voor de lijn is het natuurlijk niet! Daarom heb ik besloten om de clafoutis van vandaag te doneren aan collega’s, dan moeten zij maar uitdijen ofzo!

Variatietips:

Maak een clafoutis met peren, kersen of in rum geweekte rozijnen.
Strooi kaneel over de appels en/of peren.
Voeg 2 eetlepels lemon curd toe wanneer je een perenclafoutis maakt.

Clafoutis

Appelclafoutis

2 van 3 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 8 punten

Ingrediënten
 

  • 4 á 5 appels ((bijv. granny smith))
  • 150 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 400 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Schik ze dakpansgewijs in een clafoutis-schaal.
  • Mix de overige ingrediënten tot een soort beslag en giet deze vulling over de appelen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *