Appelclafoutis

En dan bedoel ik niet de negatieve Franse slag, maar het maken van een taart op de Franse manier natuurlijk.

Lijnen of uitdelen

Het is hier al een aantal weken clafoutis wat de klok slaat. Maar ja, echt goed voor de lijn is het natuurlijk niet! Daarom heb ik besloten om de clafoutis van vandaag te doneren aan collega’s, dan moeten zij maar uitdijen ofzo!

Variatietips:

Maak een clafoutis met peren, kersen of in rum geweekte rozijnen.
Strooi kaneel over de appels en/of peren.
Voeg 2 eetlepels lemon curd toe wanneer je een perenclafoutis maakt.

Clafoutis

Appelclafoutis

Prep: 10 min
Kook: 55 min
Totaal: 1 uur 5 min
Porties: 8 punten
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 4 á 5 appels (bijv. granny smith)
  • 150 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 400 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Schik ze dakpansgewijs in een clafoutis-schaal.
  • Mix de overige ingrediënten tot een soort beslag en giet deze vulling over de appelen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review