Gehaktstaven uit de Turkse provincie Adana

En dan heb je ineens een nieuwe Le Creuset pan erbij! Dan moet daar natuurlijk meteen iets in gemaakt worden. De pan is o.a. geschikt om risotto in te maken, maar helaas: risotto is aan ons niet echt besteed. Denk, pieker en peins en dan Eureka! Het zou een soort van pilav gaan worden. En wat is er nu lekkerder bij pilav dan deze overheerlijke kebab?!

Wat er bij te eten

Uiteindelijk is het een mix geworden tussen pilav en biryani, mét kebab natuurlijk! En om eerlijk te zijn was dit de eerste keer dat ik een kebab maakte die zo ontzettend goed is bevallen dat ik het zeker vaker ga maken.

TIP: maak er een lekkere uiensalade bij van flinterdunne ringen rode ui, peper, zout, sumac (gewoon bij de supermarkt te koop) en olijfolie.

Gehaktstaaf

Adana kebab

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 personen
Calorieën: 408kcal

Ingrediënten

  • 300 gr lamsgehakt
  • 300 gr kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ el koriander
  • ½ el komijn
  • 2 tl cayennepeper
  • peper en zout

Instructies

  • Rasp de ui grof en pureer de rode paprika.
  • Pak een grote kom en mix hierin alle ingrediënten.
  • Verdeel het gehakt in vier delen en kneed hier gelijkmatige staven van. Leg ze afgedekt in de koelkast, ca. 2 uur.
  • Zet de grill aan of verwarm een grillpan en smeer de kebabs in met wat olie.
  • Grill ze ongeveer 15 minuten en keer ze regelmatig.

Nutrition

Calories: 408kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 36g | Fat: 26g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 11g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 354mg | Potassium: 541mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *