Adana kebab

En dan heb je ineens een nieuwe Le Creuset pan erbij! Dan moet daar natuurlijk meteen iets in gemaakt worden. De pan is o.a. geschikt om risotto in te maken, maar helaas: risotto is aan ons niet echt besteed. Denk, pieker en peins en dan Eureka! Het zou een soort van pilav gaan worden. En wat is er nu lekkerder bij pilav dan deze overheerlijke kebab?!

Wat er bij te eten

Uiteindelijk is het een mix geworden tussen pilav en biryani, mét kebab natuurlijk! En om eerlijk te zijn was dit de eerste keer dat ik een kebab maakte die zo ontzettend goed is bevallen dat ik het zeker vaker ga maken.

TIP: maak er een lekkere uiensalade bij van flinterdunne ringen rode ui, peper, zout, sumac (gewoon bij de supermarkt te koop) en olijfolie.

Gehaktstaaf

Adana kebab

Prep: 10 min
Kook: 15 min
Totaal: 25 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 300 gr lamsgehakt
  • 300 gr kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ el koriander
  • ½ el komijn
  • 2 tl cayennepeper
  • peper en zout

Instructies

  • Rasp de ui grof en pureer de rode paprika.
  • Pak een grote kom en mix hierin alle ingrediënten.
  • Verdeel het gehakt in vier delen en kneed hier gelijkmatige staven van. Leg ze afgedekt in de koelkast, ca. 2 uur.
  • Zet de grill aan of verwarm een grillpan en smeer de kebabs in met wat olie.
  • Grill ze ongeveer 15 minuten en keer ze regelmatig.
Bijgerecht, Diner
Turks
Adana kebab, Gehaktstaaf, Kebab, Turks gehakt
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review