Pikante ciabatta met Old Amsterdam

Jaren geleden werkte ik in de plaatselijke horeca bij ons in het dorp. Daar zetten ze een nieuw broodje (ciabatta) op de kaart met een vreselijk lekkere, maar erg vreemde combinatie aan beleg. Althans dat vond ik toen, na het eten van dat broodje dacht ik er ineens heel anders over. Sowieso denk ik nu heel anders over combinaties van ingrediënten bij het maken van smakelijke hapjes.

Vreemde ingrediëntenlijst

Iedereen die de ingrediëntenlijst hoort, trekt op zijn minst de wenkbrauwen op. Maar wanneer ik dan stug vol blijf houden dat ze écht even moeten proberen, zijn ze om. Sterker nog: daarna wordt regelmatig gevraagd wanneer we dat lekker rare broodje weer eens gaan eten. Inmiddels eten we eigenlijk geen brood meer, maar toch blijft dit een favoriet recept.

 

 

Ciabatta

Pikante ciabatta met Old Amsterdam

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):1 persoon

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 1 klodder pindakaas
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 plakjes kaas, Old Amsterdam
  • ½ banaan
  • ¼ rode ui

Instructies

  • Zet de oven op 180°C.
  • Besmeer de ene helft van de ciabatta – of ander broodje naar keuze – met sambal (zo dik als je aan denkt te kunnen).
  • Besmeer de andere helft met pindakaas (vooral niet te dik).
  • Beleg het broodje vervolgens met oude kaas (ikzelf vind Old Amsterdam wel heel erg lekker), plakjes banaan en rode uienringen.
  • Leg de beide helften weer netjes op elkaar en doe de ciabatta in de oven.
  • Wanneer de ciabatta een knapperig korstje heeft, de kaas gesmolten is en de banaan nog geen papje, is het geheel klaar om op te peuzelen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

 

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie