PIttige pompoensoep

Vanavond een overheerlijke pompoensoep met een Indiaas tintje. Lekker pittig door de curry, maar toch ook wat zoetig door de kokosmelk.  Doordat er aardappelen door gaan is het best een stevig soepje, wanneer je er wat naan of Turks brood bij geeft kan dit prima als maaltijd dienen.

 

Bereiding 35 minuten
Porties 2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, in blokjes gesneden
  • 1 ui, groot, gesnipperd
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 duim gember, geraspt
  • 2 kruimige aardappelen, in blokjes gesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 zakje currypasta, groen
  • 200 ml kokosmelk
  • handvol blaadjes koriander, om te garneren

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui, snijd de pompoen en aardappelen in blokjes, snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes, rasp de gember.
  • Fruit de ui, pompoen en peper in wat olijfolie, voeg dan de aardappel, gember en stengel citroengas toe.
  • Zet het geheel onder met groentenbouillon en laat het pruttelen tot de pompoen lekker zacht is. Pureer de soep dan met een staafmixer.
  • Voeg de currypasta en kokosmelk toe en roer het goed door.
  • Garneer met de blaadjes koriander.

Extra info

Wanneer je deze soep als voorgerecht serveert kun je hier zeker wel met 4 personen van eten.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review