PIttige pompoensoep

Vanavond een overheerlijke pompoensoep met een Indiaas tintje. Lekker pittig door de curry, maar toch ook wat zoetig door de kokosmelk.  Doordat er aardappelen door gaan is het best een stevig soepje, wanneer je er wat naan of Turks brood bij geeft kan dit prima als maaltijd dienen.

Vleeseter?

En wil je toch wat vlees? Of eh… gevogelte? Snijd dan een kipfilet in flinterdunne plakjes (direct vanuit de diepvries is het makkelijkste). Laat de plakjes in de hete soep vallen, even doorroeren en de kip is ook goed gaar. Geen angst voor salmonella, wij hebben dit meerdere keren gegeten op deze manier en zijn er nog nooit ziek van geworden.

Pompoensoep

PIttige pompoensoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen in blokjes gesneden
  • 1 ui groot, gesnipperd
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 duim gember geraspt
  • 2 aardappelen kruimig, in blokjes gesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 zakje groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • handvol blaadjes koriander ter garnering

Instructies

  • Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui, snijd de pompoen en aardappelen in blokjes, snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes, rasp de gember.
  • Fruit de ui, pompoen en peper in wat olijfolie, voeg dan de aardappel, gember en stengel citroengas toe.
  • Zet het geheel onder met groentenbouillon.
  • Laat dit pruttelen tot de pompoen lekker zacht is).
  • Pureer het geheel dan met de staafmixer.
  • Voeg de currypasta en kokosmelk toe.
  • Garneer met de blaadjes koriander.

Notities

Wanneer je deze soep als voorgerecht serveert kun je hier zeker wel met 4 personen van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *