Oh wat vind ik dit toch ongeloveloos lekker! Zelfs wanneer ik weer eens niet zo’n trek heb of al misselijk word bij het denken aan eten gaat dit er echt wel in! Heb alleen niet altijd de puf om het te maken, al ben je eigenlijk in no time klaar. Pilav is gewoon een mengelmoes met rijst, je kunt dus eigenlijk gebruiken wat je lekker vindt.
Ingrediënten
Pilav
- 3 kopjes rijst
- 3,5 kopjes bouillon
- 1 kopje witte wijn
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1,5 tl komijnzaad
- 6 draadjes saffraan
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 2 el olie
- peper en zout
Tzaziki
- 1 komkommer
- 3 tenen knoflook
- 200 gram Griekse yoghurt
- 15 gram verse munt
- peper
Gehakt
- 400 gram rundergehakt
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- ½ tl komijnzaad
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 ei
Zo maak je het
Pilav
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit deze in de olie op een niet al te hoog vuur. Knoflook en ui branden snel aan als je niet oplet.
- Voeg nu de rijst aan de pan toe en roer even heel goed door, zodat ieder korreltje rijst glimt van de olie, ui en knoflook.
- Snijd de tomaten en paprika in klein stukjes of zeer dunne reepjes en bak even mee.
- Voeg nu de bouillon en witte wijn toe, roer even goed door en laat de pan met deksel ca. 15 minuten pruttelen. Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet.
Tzatziki
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst.
- Rasp de komkommer grof, vang het op in een schone theedoek en laat het even uitlekken boven een vergiet.
- Knijp het overtollige vocht uit de komkommer en voeg dit toe aan de yoghurt.
- Pers de knoflook en voeg dit samen met peper en zout – naar smaak – toe aan de yoghurt. Roer goed door.
- Snijd de munt fijn en roer dit vlak voor serveren door de tzatziki.
Gehakt
- Meng alle ingrediënten goed dooreen met schone handen.
- Maak met vochtige handen hamburgertjes of gehaktstaafjes.
- Verhit een grillpan en bak hierin de hamburgertjes of gehaktstaafjes.
Extra info
Serveer er een lekkere frisse salade of frietjes bij. Dat klinkt misschien als een vreemde combinatie maar is toch wel heel erg lekker.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!