Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit deze in de olie op een niet al te hoog vuur. Knoflook en ui branden snel aan als je niet oplet.
Voeg nu de rijst aan de pan toe en roer even heel goed door, zodat ieder korreltje rijst glimt van de olie, ui en knoflook.
Snijd de tomaten en paprika in klein stukjes of zeer dunne reepjes en bak even mee.
Voeg nu de bouillon en witte wijn toe, roer even goed door en laat de pan met deksel ca. 15 minuten pruttelen. Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet.
Tzatziki
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst.
Rasp de komkommer grof, vang het op in een schone theedoek en laat het even uitlekken boven een vergiet.
Knijp het overtollige vocht uit de komkommer en voeg dit toe aan de yoghurt.
Pers de knoflook en voeg dit samen met peper en zout - naar smaak - toe aan de yoghurt. Roer goed door.
Snijd de munt fijn en roer dit vlak voor serveren door de tzatziki.
Gehakt
Meng alle ingrediënten goed dooreen met schone handen.
Maak met vochtige handen hamburgertjes of gehaktstaafjes.
Verhit een grillpan en bak hierin de hamburgertjes of gehaktstaafjes.
Notities
Serveer er een lekkere frisse salade of frietjes bij. Dat klinkt misschien als een vreemde combinatie maar is toch wel heel erg lekker.