Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer tjampoer
Kook:
1
uur
uur
Porties (aanpasbaar):
5
personen
Ingrediënten
▢
4
uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
500
gram
sperziebonen, diepvries
▢
1
koolrabi
▢
3
cm
laos of gebruik laospoeder
▢
8
limoenbladeren, toko
▢
3
salambladeren, eventueel laurier
▢
3
rode pepers
▢
1
tomaat
▢
2
cm
trassi
▢
150
ml
kokosmelk
▢
1
bouillonblokje
▢
1
scheutje water
▢
½
serehstengel
▢
150
gram
maïskorrels
▢
3
petehbonen
▢
100
gram
garnalen
▢
150
gram
bamboescheuten
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
Snijd de koolrabi in even grote langwerpige stukjes.
Verhit een pan met olie en boter en fruit de uien kort en voeg daarna de knoflook, limoenbladeren en (laurier)salambladeren toe.
Snijd de rode pepers en tomaat fijn en voeg samen met de trassi toe.
Laat even pruttelen en voeg dan de kokosmelk, het bouillonblokje en een scheut water toe.
Kneus de sereh en voeg toe met de boontjes en maïskorrels.
Snijd de petehbonen door de helft en voeg toe.
Voeg de koolrabi, garnalen en bamboescheuten toe.
Laat het gerecht ca. 45 minuten sudderen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!