Sajoer tjampoer

sajoer tjampoer

Ook wel geschreven als sayur campur. Sajoer = groenten, tjampoer = door elkaar. Ofwel sajoer tjampoer is een allegaartje van groenten.

Hoe gezond wil je het hebben

Een mix van verschillende soorten groente. Je kunt andere groente toevoegen, dingen uit de ingrediënten achterwege laten. Niets moet alles kan. En dan is het ook nog eens overheerlijk, je moet alleen geen haast hebben, want dan wordt het niks natuurlijk. Je kunt allerlei soorten groenten hiervoor gebruiken en afhankelijk van de hardheid van de groente voeg je het eerder of later aan het gerecht toe.

sajoer tjampoer

Sajoer tjampoer

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 5 personen

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gr sperziebonen (diepvries)
  • 1 koolrabi
  • 3 cm laos of gebruik laospoeder
  • 8 limoenbladeren (toko)
  • 3 salambladeren (toko, of gebruik laurier)
  • 3 rode pepers
  • 1 tomaat
  • 2 cm trassi
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 1 scheutje water
  • ½ serehstengel
  • 150 gr maïskorrels
  • 3 petehbonen
  • 100 gr garnalen
  • 150 gr bamboescheuten

Instructies
 

  • Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
  • Snijd de koolrabi in even grote langwerpige stukjes.
  • Verhit een pan met olie en boter en fruit de uien kort en voeg daarna de knoflook, limoenbladeren en (laurier)salambladeren toe.
  • Snijd de rode pepers en tomaat fijn en voeg samen met de trassi toe.
  • Laat even pruttelen en voeg dan de kokosmelk, het bouillonblokje en een scheut water toe.
  • Kneus de sereh en voeg toe met de boontjes en maïskorrels.
  • Snijd de petehbonen door de helft en voeg toe.
  • Voeg de koolrabi, garnalen en bamboescheuten toe.
  • Laat het gerecht ca. 45 minuten sudderen.
Bijgerecht, Diner
Indonesisch
Sajoer, Sajoer recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info