Ook wel geschreven als sayur campur. Sajoer = groenten, tjampoer = door elkaar. Ofwel sajoer tjampoer is een allegaartje van groenten.
Hoe gezond wil je het hebben
Een mix van verschillende soorten groente. Je kunt andere groente toevoegen, dingen uit de ingrediënten achterwege laten. Niets moet alles kan. En dan is het ook nog eens overheerlijk, je moet alleen geen haast hebben, want dan wordt het niks natuurlijk. Je kunt allerlei soorten groenten hiervoor gebruiken en afhankelijk van de hardheid van de groente voeg je het eerder of later aan het gerecht toe.

Ingrediënten
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 500 gr sperziebonen (diepvries)
- 1 koolrabi
- 3 cm laos of gebruik laospoeder
- 8 limoenbladeren (te koop bij de toko)
- 3 salambladeren (ik gebruikte gewoon laurier)
- 3 rode pepers
- 1 tomaat
- 2 cm trassi (ook al stinkt het (het maakt het gerecht af))
- 150 ml kokosmelk
- 1 bouillonblokje
- 1 scheutje water
- ½ serehstengel
- 150 gr maïskorrels
- 3 petehbonen
- 100 gr garnalen
- 150 gr bamboescheuten
Aan de slag
- Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
- Snijd de koolrabi in even grote langwerpige stukjes.
- Verhit een pan met olie en boter en fruit de uien kort en voeg daarna de knoflook, limoenbladeren en (laurier)salambladeren toe.
- Snijd de rode pepers en tomaat fijn en voeg samen met de trassi toe.
- Laat even pruttelen en voeg dan de kokosmelk, het bouillonblokje en een scheut water toe.
- Kneus de sereh en voeg toe met de boontjes en maïskorrels.
- Snijd de petehbonen door de helft en voeg toe.
- Voeg de koolrabi, garnalen en bamboescheuten toe.
- Laat het gerecht ca. 45 minuten sudderen.
Tip: sereh kneus je door met de achterkant van je mes her en der op de stengel te rammen.