Smeerproppen (pisang goreng)

Pisang goreng of smeerproppen. Voor mij is er een duidelijk verschil in bereiding. Het is heerlijk als ontbijt, maar ook als bijgerecht(je) bij de rijsttafel. In Nederland vind je ze veelal als homp banaan, of overlangs gesneden, in een beslag en dan gebakken/gefrituurd.

Verschil tussen pisang goreng en smeerproppen?

Misschien is er officieel geen verschil, maar ik vind deze uitvoering veel lekkerder. In geval van pisang goreng heb je een brok banaan in beslag en in geval van smeerproppen is het beslag. Het lijkt hierdoor meer op een oliebol, alhoewel minder vet. Kan het verschil niet echt uitleggen. Maar als je het ook gaat maken weet je wel wat ik bedoel.

 Overrijpe bananen

Ik ben niet zo’n fan van overrijpe bananen, maar op deze manier kun je er makkelijk van af komen. Ik gebruikte overigens overrijpe bakbananen, die waren ernstig toe aan opeten.

Voordat je makan kunt zeggen zijn ze al op!
Wat vind jij eigenlijk lekkerder: deze smeerproppen of de “gewone” pisang goreng?

pisang goreng

Pisang goreng, smeerproppen

Prep: 5 min
Kook: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 6 stuks
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 2 stuks bananen overrijp
  • 2 stuks eieren
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • olie

Instructies

  • Zet een pan met een laag olie op hoog vuur.
  • Prak de bananen en voeg eieren en meel toe. Schep/roer dit even goed door tot je een dik homogeen beslag hebt.
  • Neem een juslepel en laat een bolletje bananenmengsel in de hete olie glijden.
  • Maak ze niet te groot, want dan wordt de binnenkant niet goed gaar.
  • Keer ze af en toe om en houd in de gaten dat ze niet te snel gaan.
  • Laat ze op een bord/rooster met keukenpapier uitlekken.

Sylvia’s tips

In geval van bijgerecht zet je het gewoon zo op tafel. In geval van ontbijt is het lekker om er wat poedersuiker over te strooien.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 747 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review