Pisang goreng of smeerproppen. Voor mij is er een duidelijk verschil in bereiding. Het is heerlijk als ontbijt, maar ook als bijgerecht(je) bij de rijsttafel. In Nederland vind je ze veelal als homp banaan, of overlangs gesneden, in een beslag en dan gebakken/gefrituurd.
Verschil tussen pisang goreng en smeerproppen?
Misschien is er officieel geen verschil, maar ik vind deze uitvoering veel lekkerder. In geval van pisang goreng heb je een brok banaan in beslag en in geval van smeerproppen is het beslag. Het lijkt hierdoor meer op een oliebol, alhoewel minder vet. Kan het verschil niet echt uitleggen. Maar als je het ook gaat maken weet je wel wat ik bedoel.
Overrijpe bananen
Ik ben niet zo’n fan van overrijpe bananen, maar op deze manier kun je er makkelijk van af komen. Ik gebruikte overigens overrijpe bakbananen, die waren ernstig toe aan opeten.
Voordat je makan kunt zeggen zijn ze al op!
Wat vind jij eigenlijk lekkerder: deze smeerproppen of de “gewone” pisang goreng?
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!