Pisang goreng of smeerproppen. Voor mij is er een duidelijk verschil in bereiding. Het is heerlijk als ontbijt, maar ook als bijgerecht(je) bij de rijsttafel. In Nederland vind je ze veelal als homp banaan, of overlangs gesneden, in een beslag en dan gebakken/gefrituurd.
Verschil tussen pisang goreng en smeerproppen?
Misschien is er officieel geen verschil, maar ik vind deze uitvoering veel lekkerder. In geval van pisang goreng heb je een brok banaan in beslag en in geval van smeerproppen is het beslag. Het lijkt hierdoor meer op een oliebol, alhoewel minder vet. Kan het verschil niet echt uitleggen. Maar als je het ook gaat maken weet je wel wat ik bedoel.
Overrijpe bananen
Ik ben niet zo’n fan van overrijpe bananen, maar op deze manier kun je er makkelijk van af komen. Ik gebruikte overigens overrijpe bakbananen, die waren ernstig toe aan opeten.
Voordat je makan kunt zeggen zijn ze al op!
Wat vind jij eigenlijk lekkerder: deze smeerproppen of de “gewone” pisang goreng?
Ingrediënten
- 2 stuks overrijpe bananen
- 2 stuks eieren
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- olie
Zo maak je het
- Zet een pan met een laag olie op hoog vuur.
- Prak de bananen en voeg eieren en meel toe. Schep/roer dit even goed door tot je een dik homogeen beslag hebt.
- Neem een juslepel en laat een bolletje bananenmengsel in de hete olie glijden.
- Maak ze niet te groot, want dan wordt de binnenkant niet goed gaar.
- Keer ze af en toe om en houd in de gaten dat ze niet te snel gaan.
- Laat ze op een bord/rooster met keukenpapier uitlekken.
Extra info
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Net de smeerpropjes gemaakt, smaken heerlijk. Heb alleen wat meer bloem gebruikt.
Hej Joyce, fijn om te horen dat ze lekker waren! 🙂
Lijkt mij heerlijk ik ga het echt gauw een keer proberen.
Succes met het maken en geniet van het eten 🙂
Laat je weten hoe je ze vond, Patricia?