Ajam boemboe Bali

balinese kip

Ajam boemboe Bali (ook wel ayam bumbu Bali) ofwel Balinese kip: een mondvol voor een overheerlijk en simpel te maken bijgerecht. Wat mij betreft mag dit niet ontbreken bij de rijsttafel. Of dat nu wel of niet zo hoort, maakt me niet veel uit.

balinese kip

Ajam boemboe Bali

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Heerlijk gekruide kip. In plaats van de kippenbouten en -vleugels kun je natuurlijk ook dijen of filets gebruiken.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 flinke kippenbouten (en wat vleugeltjes)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui (grote)
  • 3 rode peper
  • 1 stukje trassi
  • 1 duim gemberwortel
  • 2 el ketjap manis
  • 1 stukje gula djawa (of 2 tl bruine suiker)
  • 3 el citroensap
  • 125 ml kokosmelk
  • 4 kemirienoten
  • zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Bak de stukken kip in wat olie tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
  • Knoflook fijn malen met stukjes ui, peper en trassi. Gebruik hiervoor een vijzel, staafmixer of de keukenmachine.
  • Rasp ondertussen de gember en voeg dit ook toe.
  • Voeg nu alle kruiden en overige ingrediënten (behalve de kemirienoten) toe.
  • Breng al roerend aan de kook. Rasp de kemirienoten erover.
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Bijgerecht
Indonesisch
Ajam Bali, Balinese kip, Kip Bali, Kip Indonesië
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info