Ajam boemboe Bali

Ajam boemboe Bali (ook wel ayam bumbu Bali) ofwel Balinese kip: een mondvol voor een overheerlijk en simpel te maken bijgerecht. Wat mij betreft mag dit niet ontbreken bij de rijsttafel. Of dat nu wel of niet zo hoort, maakt me niet veel uit.

balinese kip

Ajam boemboe Bali

Prep: 10 min
Kook: 20 min
Totaal: 30 min
Porties: 6 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Heerlijk gekruide kip. In plaats van de kippenbouten en -vleugels kun je natuurlijk ook dijen of filets gebruiken.

Ingrediënten

  • 6 flinke kippenbouten en wat vleugeltjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui grote
  • 3 rode peper
  • 1 stukje trassi
  • 1 duim gemberwortel
  • 2 el ketjap manis
  • 1 stukje gula djawa of 2 tl bruine suiker
  • 3 el citroensap
  • 125 ml kokosmelk
  • 4 kemirienoten
  • zout naar smaak

Instructies

  • Bak de stukken kip in wat olie tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
  • Knoflook fijn malen met stukjes ui, peper en trassi. Gebruik hiervoor een vijzel, staafmixer of de keukenmachine.
  • Rasp ondertussen de gember en voeg dit ook toe.
  • Voeg nu alle kruiden en overige ingrediënten (behalve de kemirienoten) toe.
  • Breng al roerend aan de kook. Rasp de kemirienoten erover.
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Bijgerecht
Indonesisch
Ajam Bali, Balinese kip, Kip Bali, Kip Indonesië
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review