Ajam boemboe Bali

Ajam boemboe Bali (ook wel ayam bumbu Bali) ofwel Balinese kip: een mondvol voor een overheerlijk en simpel te maken bijgerecht. Wat mij betreft mag dit niet ontbreken bij de rijsttafel. Of dat nu wel of niet zo hoort, maakt me niet veel uit.

balinese kip

Ajam boemboe Bali

Heerlijk gekruide kip. In plaats van de kippenbouten en -vleugels kun je natuurlijk ook dijen of filets gebruiken.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten
 

  • 6 flinke kippenbouten (en wat vleugeltjes)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui (grote)
  • 3 rode peper
  • 1 stukje trassi
  • 1 duim gemberwortel
  • 2 el ketjap manis
  • 1 stukje gula djawa (of 2 tl bruine suiker)
  • 3 el citroensap
  • 125 ml kokosmelk
  • 4 kemirienoten
  • zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Bak de stukken kip in wat olie tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
  • Knoflook fijn malen met stukjes ui, peper en trassi. Gebruik hiervoor een vijzel, staafmixer of de keukenmachine.
  • Rasp ondertussen de gember en voeg dit ook toe.
  • Voeg nu alle kruiden en overige ingrediënten (behalve de kemirienoten) toe.
  • Breng al roerend aan de kook. Rasp de kemirienoten erover.
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat hieronder een reactie achter of waardeer het recept met hartjes. Zou ik tof vinden! Wil je iedere vrijdag de laatste artikelen en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *