Ajam boemboe Bali (ook wel ayam bumbu Bali) ofwel Balinese kip: een mondvol voor een overheerlijk en simpel te maken bijgerecht. Wat mij betreft mag dit niet ontbreken bij de rijsttafel. Of dat nu wel of niet zo hoort, maakt me niet veel uit.

Ajam boemboe Bali
Porties: 6 personen
Afdrukken
Pin
Heerlijk gekruide kip. In plaats van de kippenbouten en -vleugels kun je natuurlijk ook dijen of filets gebruiken.
Ingrediënten
- 6 flinke kippenbouten en wat vleugeltjes
- 3 tenen knoflook
- 1 ui grote
- 3 rode peper
- 1 stukje trassi
- 1 duim gemberwortel
- 2 el ketjap manis
- 1 stukje gula djawa of 2 tl bruine suiker
- 3 el citroensap
- 125 ml kokosmelk
- 4 kemirienoten
- zout naar smaak
Instructies
- Bak de stukken kip in wat olie tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
- Knoflook fijn malen met stukjes ui, peper en trassi. Gebruik hiervoor een vijzel, staafmixer of de keukenmachine.
- Rasp ondertussen de gember en voeg dit ook toe.
- Voeg nu alle kruiden en overige ingrediënten (behalve de kemirienoten) toe.
- Breng al roerend aan de kook. Rasp de kemirienoten erover.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!