Ajam pedis

Regelmatig val ik toch weer terug naar wat ik eigenlijk het lekkerste eten vind: de Indische keuken. Naast een aantal kookboeken, waaronder Indische Keukengeheimen mag ik ook graag kijken naar “Zoals alleen oma dat kan” met Danny op 24Kitchen.

Ajam pedis is natuurlijk een zeer bekend gerecht, en behoeft geen verdere intro. Geef het als onderdeel van een rijsttafel, of serveer het met witte rijst, komkommer en wat kroepoek. Ik zou zeggen: ga de keuken in en maak dit overheerlijke (bij)gerecht.

ajam pedis

Ajam pedis

In plaats van kippenpootjes kun je natuurlijk ook vleugeltjes of dijen nemen.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kg kippenpootjes
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 grote lomboks
  • ½ tl asem
  • 2 daun salam
  • 2 plakjes laos (of 1 tl poeder)
  • 1 el sambal oelek
  • 1 tl trassi
  • 2 tl gula djawa
  • 1 tl tomatenpuree
  • zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Laat in een pan de olie goed heet worden en bak de kippendijen flink aan.
  • Nadat de kipstukken lichtbruin zijn geworden, uit de olie halen en eventjes neer leggen op een stukje keukenpapier zodat de olie uit de kip trekt.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in olie glazig.
  • Snijd de lomboks in kleine ringetjes en voeg ze met de overige boemboes (blaadjes salam, laos, sambal etc.) toe en fruit ze even mee.
  • Doe dan de stukken gebakken kip er weer bij.
  • Los de asem op in water en voeg dit ook toe samen met de tomatenpuree.
  • Laat het geheel ongeveer een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen, totdat de kip gaar is.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *