Ajam pedis

Regelmatig val ik toch weer terug naar wat ik eigenlijk het lekkerste eten vind: de Indische keuken. Naast een aantal kookboeken, waaronder Indische Keukengeheimen mag ik ook graag kijken naar “Zoals alleen oma dat kan” met Danny op 24Kitchen.

Ajam pedis is natuurlijk een zeer bekend gerecht, en behoeft geen verdere intro. Geef het als onderdeel van een rijsttafel, of serveer het met witte rijst, komkommer en wat kroepoek. Ik zou zeggen: ga de keuken in en maak dit overheerlijke (bij)gerecht.

ajam pedis

Ajam pedis

Prep: 5 min
Kook: 30 min
Totaal: 35 min
Porties: 6 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
In plaats van kippenpootjes kun je natuurlijk ook vleugeltjes of dijen nemen.

Ingrediënten

  • 1 kg kippenpootjes
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 grote lomboks
  • ½ tl asem
  • 2 daun salam
  • 2 plakjes laos of 1 tl poeder
  • 1 el sambal oelek
  • 1 tl trassi
  • 2 tl gula djawa
  • 1 tl tomatenpuree
  • zout naar smaak

Instructies

  • Laat in een pan de olie goed heet worden en bak de kippendijen flink aan.
  • Nadat de kipstukken lichtbruin zijn geworden, uit de olie halen en eventjes neer leggen op een stukje keukenpapier zodat de olie uit de kip trekt.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in olie glazig.
  • Snijd de lomboks in kleine ringetjes en voeg ze met de overige boemboes (blaadjes salam, laos, sambal etc.) toe en fruit ze even mee.
  • Doe dan de stukken gebakken kip er weer bij.
  • Los de asem op in water en voeg dit ook toe samen met de tomatenpuree.
  • Laat het geheel ongeveer een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen, totdat de kip gaar is.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review